Deprem konusu Van'da masaya yatırılacak

Van Büyükşehir Belediyesi depremin 7. yıldönümünde ‘Deprem Gerçeğine Karşı Geç Olmadan Kentsel Dönüşüm’ çalıştayının ikincisini düzenleyecek.

Deprem konusu Van'da masaya yatırılacak

    2011 yılında Van’da yaşanan deprem felaketinin yıldönümü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi deprem duyarlılığını arttırmak ve deprem farkındalığı oluşturmak için çalıştay düzenliyor. 23 Ekim 2018’de Double Tree By Hilton Otel’de ikincisi düzenlenecek olan çalıştayda ülke genelinde deprem ve kentsel dönüşüm konusunda tanınmış isimler ve akademisyenler gün boyu çeşitli sunumlar yapacak.

   Deprem gerçeği ve kentsel dönüşüm noktasında yapılan ve yapılması gereken çalışmaların masaya yatırılarak bilimsel bir bakış açısının ortaya konulacağı çalıştay, iki oturum şeklinde iki gün sürecek.

   Çalıştayın ilk günü, Türkiye’nin depremselliği, Van depremi, betonarme yapılarda depreme karşı güçlendirme, depreme yönelik çalışmalar ve mikro bölgeleme konuları ele alınırken, ikinci gün ise Türkiye’de kentsel dönüşüm, planlama ve kentsel dönüşüm ile Van’daki yapı stoğu gibi konular konuşulacak.

   Van Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen programa, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı İl Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü katılım sağlayacak. 

   Çalıştaya katılmak isteyenlerin basvuru.van.bel.tr adresinden katılım formu doldurarak programlara katılabileceği açıklandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2018, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29