Depremin yıktığı Van yeniden kuruldu

2011'de meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremle büyük zarar gören Van, 7 yıllık sürede yapılan yatırımlarla bölgenin en gelişmiş illerinden biri oldu.

Depremin yıktığı Van yeniden kuruldu

      3 Ekim 2011'de meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde büyük zarar gören Van'da, aradan geçen 7 yıllık sürede depremin şehrin üzerindeki izleri kapatıldı. Van yapılan yatırımlarla bölgenin en gelişmiş illerinden birisi haline geldi. 

 

 

     AFAD İl Müdürü Osman Uçar, depremin ardından yapılan çalışmalarla Van'da adeta yeniden bir şehir kurulduğunu belirterek, vatandaşların mağduriyetinin çok bekletilmeden giderildiğini söyledi. 

 

      Kentte 17 bin 489 konut tamamlanarak depremzedelere teslim edilirken, 12 bin köy konutunun büyük çoğunluğu tamamlandı. 

 

      Uçar, "Çevre düzenlemeleriyle, parklarıyla, spor salonlarıyla daha güzel bir kent ortaya çıktı. Yaşanılan felaketin boyutu, ekonomik ve sosyal alanda, sosyolojik anlamda çok büyüktü. Devletimizin desteği ile bu sorunlar minimize edildi." dedi. 

 

 

   23 Ekim 2011 tarihinde Van'ın Tabanlı Köyü'nde 6,7 büyüklüğünde meydana gelen depremde 604 vatandaş hayatını kaybetmiş, 4 binden fazla kişi yaralanmıştı. Aynı zamanda sarsıntıda 2 bin 262 enkaz oluşmuştu.

 

     Van'da 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen deprem, Cumhuriyet tarihi boyunca Anadolu'da meydana gelen en büyük depremlerden biri olarak kayıtlara geçti.

 

     Meydana gelen şiddetli depremde Hakkari, Ağrı, Iğdır, Erzurum, Kars, Muş, Bitlis, Siirt, Batman, Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa gibi çevre iller de sallandı. Depremin hissedildiği bölgelerde binalar yıkıldı, elektrik ve telefon hatları da kesildi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2018, 12:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER