Depremzedelere bir yardım da Gençlik Spor Müdürlüğü'nden...

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonluğunda, Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından yardım kampanyası başlattı.

Depremzedelere bir yardım da Gençlik Spor Müdürlüğü'nden...

        Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen vatandaşlar için Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı, 8 Gençlik Merkezi, 11 Kız ve Erkek Yurt Müdürlüğü ile İlçe Müdürlükleri olarak başlattıkları “Siz Üşürseniz Biz Donarız” sloganıyla başlattıkları yardım kampanyası ile Van Merkez ve ilçelerden toplanan 1 TIR dolusu battaniye, kışlık giysi ve gıda yardımı, bölgeye gönderildi.  

 

       Deprem bölgesindeki zorlu şartlar nedeniyle Türkiye'nin birçok noktasından Elazığ ve Malatya'ya yardım ve destek kampanyaları devam ediyor. Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı, 8 Gençlik Merkezi, ilçe müdürlükleri ile 11 Kız ve Erkek Yurt Müdürlüğü tarafından düzenlenen yardım kampanyasına özellikle çocuk ve gençlerden gelen büyük destekler duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

 


     Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Çaldıran, Erciş, Gürpınar, Edremit, İpekyolu, Süphan, Gevaş ve Tuşba gençlik merkezleri ve 11 yurt müdürlüğü ile ilçelerde başlatılan yardım kampanyasına, vatandaşlar büyük destek verdi.

Özellikle kampanyaya küçük yaştaki çocukların ve gençlerin verdiği destek oldukça duygulu anlar yaşattı. Tuşba Gençlik Merkezinde toplanan yardımlar burada; Gençlik Merkezi Müdürleri, Yurt Müdürleri, Gençlik Lideri, Gönüllü Gençler ve kurum personelleri tarafından paketlenip TIR’a yüklenerek Elazığ’a doğru yola çıktı.

 

 

      Deprem haberini aldığı ilk andan itibaren büyük üzüntü yaşadıklarını söyleyen, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç; "Yaşanan bu acı olaydan dolayı büyük üzüntü duyduk. Bizler de 2011 yılında ilimizde 2 büyük depremi yaşayan insanlar olarak vatandaşlarımız ile depremde zarar gören vatandaşlarımız için hemen deprem gecesi 8 gençlik merkezi, 11 yurt müdürlüğü ve ilçe müdürlüklerimiz ile “Siz Üşürseniz Biz Donarız” sloganıyla yardım kampanyası başlattık. Kampanyamızda toplamış olduğumuz kuru gıda, battaniye, yorgan, ayakkabı, kışlık kıyafetlerden oluşan yardım malzemelerini bugün deprem kriz merkezine teslim edilmek üzere Elazığ’a gönderdik. Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ailesi olarak, deprem felaketini yaşayan vatandaşlarımızı yalnız bırakmayacağız. Millet olarak bu tür sıkıntılı ve acı günlerimizde büyük bir dayanışma örneği gösteriyoruz. Başlatmış olduğumuz bu yardım kampanyasına çocuğundan yaşlısına herkes bu seferberliğe ortak oldu. Bu seferberliğe katılan her bir vatandaşımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu tür durumlarda, insanlarımız her şeyi bir kenara bırakıp anında kenetlenebiliyor. Bu da milletimizin asla parçalanamayacağının, bir olduğunun bir göstergesidir." ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2020, 14:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29