Dereceye giren fotoğraflar belirlendi

Tuşba Belediyesi ile Türkiye Fotoğraf Sanat Federasyonu tarafından düzenlenen Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenler belli oldu. Bini aşkın katılımcının 3 bin 579 fotoğraf ile başvurduğu yarışmanın kent adına önemli bir organizasyon olduğunu söyleyen Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, bu tür kültürel faaliyetlere destek vermeye devam edeceklerini anlattı.

Dereceye giren fotoğraflar belirlendi

   Tuşba Belediyesi,  Türkiye Fotoğrafçılar ve Sanatçılar Federasyonu ve Van Fotoğrafçılar Derneği’nin işbirliği ile düzenlenen fotoğraf yarışması sonuçlandı. 43 fotoğrafın ikinci tura, 40 fotoğrafın üçüncü tura ve 36 fotoğrafın ise dördüncü tura kaldığı yarışmada, 25 eser final turu için oybirliği ile belirlendi.

  Sona kalan 8 eserden oy birliği ile puanlama neticesinde ilk üçü seçildi.

  Konuyla ilgili ‘Bak Hele Bak Kahvaltı Salonu’nda basın mensupları ile bir araya gelen Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, kentte bu tür kültürel etkinliklerin süreceğini belirtti.

   Özgökçe’den önce kısa bir konuşma yapan Van Fotoğrafçılar Derneği Başkanı Tayfun Çiftçi, geçtiğimiz yıl ilkini düzenledikleri yarışmaya 813 kişinin katıldığını, bu yıl ise bin 13 kişinin 3 bin 579 fotoğrafla katıldığını belirtti.

 

  FOTOĞRAFLARI ALANINDA UZMAN İSİMLER DEĞERLENDİRDİ

   Çiftçi “Yarışmaya katılan fotoğrafları; Juri üyeleri Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Başkanı Beyhan Özdemir, YYÜ’den Aslı Erciyes Tosun, Fotoğrafçı ağabeyimiz Ferruh Atakan ve bendeniz belirledik. Yarışmamıza İran Fotoğraf Federasyonu Başkanı Romin Muhteşem pasaportundan kaynaklanan bir sıkıntıdan dolayı katılamadı. Yine Ahmet Erdem hocamız da katılamadı. İnşallah bundan sonra da Van Fotoğrafçılar Derneği olarak Tuşba Belediyesi ile ortak çalışmalarımız sürecek. Bu yarışmaya yoğun ilgi olması bizleri sevindirdi. Bin 13 katılımcının bu yarışmaya katılması gerçekten de çok önemli. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

   Daha sonra söz alan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, söz konusu yarışmanın 21 Kasım 2017 tarihinde ilana çıktı. Türkiye Fotoğraf Federasyonu’nun sayfasında da yayınlandı. İran Fotoğraf Federasyon Başkanı katılamadı. İnşallah önümüzdeki yıl kendisini yeniden davet edeceğiz. Bizler bu yarışmanın sonuçlarını aslında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Van’a geldiği gün 15 Temmuz Şehitleri Parkı’nda açıklayıp, ödülleri orada vermeyi planlıyorduk. Ancak Cumhurbaşkanımızın programının aksaması, Van’a gecikmeli gelmesi yüzünden bugün burada yarışma sonuçlarını sizler aracılığıyla kamuoyuna duyuruyoruz. İnşallah bundan sonra da bu tür yarışmalarımız sürecek. Yoğunluk olması sevindiricidir” ifadelerini kullandı.

 

    “YARIŞMAYA ÜLKENİN HER ŞEHRİNDEN KATILIM OLDU”

  Ülkenin her köşesinden yarışmaya katılımlar olduğunu anlatan Başkan Özgökçe, “Türkiye’nin hemen hemen birçok şehrinden fotoğrafçılar bu yarışmamıza başvurdu. Bini aşkın fotoğrafçının 3 bin 500’den fazla fotoğrafla bu yarışmaya katılması sevindiricidir. Fotoğrafçılar her alandan fotoğraflar çekti. Bunlar hepsi arşivlerde yer alacak. Nasıl ki 100 yıl önceki fotoğraflar çok değerliyse, 100 yıl sonra bugün çekilen fotoğraflar da o denli değerli olacak. Hayatın her kesitinden fotoğraflar çekildi. Hocalarımızın ince eleyerek, tabiri caizse kılı kırk yararak bu fotoğrafları belirlediler. Belediyemizin bugüne dek kültür ve sanata verdiği destekler, umarım bundan sonra da sürecek. Van’ımız bu organizasyonlara ev sahipliği yapmayı sürdürecektir” diye konuştu.

   Daha sonra söz alan Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Başkanı Beyhan Özdemir, Tuşba Belediyesi’nin ülke genelinde böylesi güzel bir organizasyon yapmasının önemine vurgu yaptı.

   Özdemir, sergilenmeye dair 20 fotoğrafın belirlendiğini söyleyerek, “Bunların yanı sıra, Tüşba Belediyesi Özel Ödülü İstanbul Silivri’den Turan Topalar’a, Mansiyon ödülü İstanbul Üsküdar’dan Ahmet Turan Kural’a verildi. Üçüncülük ödülü Ankara’dan Cem Eyidoğan, İkincilik ödülü İstanbul Sultanahmet’ten Nuri Çoban’a verilirken, Kırklareli’nden H.İbrahim Üzmezoğlu ise birincilik ödülüne layık görüldü. Başarılı olan ve yarışmaya katılan tüm fotoğrafçılarımızı tebrik ediyoruz” dedi.

   Daha sonra yeniden söz alan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, eseri dereceye girenler için Tuşba’da daha sonra planlanacak olan bir tarihte ödül töreni düzenleneceğini belirtti.

  Belediye olarak iki yıldır ücretsiz fotoğrafçılık kursu verdiklerini de söyleyen Özgökçe, “Yarışmamıza katılım sağlayan herkese ve jüri üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

   Başkan Özgökçe, konuşmaların ardından jüri üyelerine plaket takdim etti.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2018, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29