Diyabetçilerden gazetemize ziyaret...

14-21 Kasım Dünya Diyabet Haftası nedeniyle gazetemizi ziyaret eden diyabet hastaları, söz konusu hastalıklarla ilgili destekleri dolayısıyla kentteki yetkililere teşekkür etti.

Diyabetçilerden gazetemize ziyaret...

           Gazetemizi ziyaret eden Van Diyabet Gazetesi Sahibi Murat Çurku ve diyabet hastaları Halil Deniz, Mail Tam diyabetle ilgili farkındalıkların daha fazla olması gerektiğini ifade ettiler.

 


           2011'de diyabet hastalığına yakalanan Mail Tam, "Bu hastalık sıkıntılı bir hastalıktır. Gözlerden tutun da, böbreklere kadar her organı etkiliyor. Bizler de bu hastalıkla mücadele ediyoruz. Son zamanlarda Van'da yayınlanan Diyabet Gazetesi de bizim sesimiz oldu. Ben aynı zamanda Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı olarak bu hastalıkla ilgili her tarafta bilgilendirmeler yapıyorum. Murat beye de teşekkür ediyoruz. Zaman zaman yaptıkları etkinlikler faydalı oluyor" dedi.

 


           Van'da her geçen gün diyabet hastalarının sayısının arttığını söyleyen Halil Deniz ise, "Ben on yıldan fazla bu hastalıkla mücadele ediyorum. Her gün şeker, tansiyon, kollesterol ilaçları kullanıyorum. Yine mide ilaçları alıyorum. Rabbim kimseye bu hastalığı vermesin. Diyabet hastalığıyla ilgili daha fazla bilgilendirmeler ve eğitimlerin olmasını istiyoruz. Ben bu konuda gazete çıkararak bizleri aydınlatan Murat beye teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bizleri basın olarak kamuoyuna duyuran Bölge Gazetesi'ne de şükranlarımı sunuyorum" dedi.

 


Van Diyabet Gazetesi Sahibi Murat Çurku ise bu hastalığın nedenleri ve çözüm yolları ile ilgili bilgilendirmelerinin süreceğini sözlerine ekledi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2018, 17:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER