Doğramacı ve Tekataş muhtarların sorunlarını dinledi

Gürpınar Kaymakamı aynı zamanda Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı ile Van Su ve kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, Gürpınar İlçesi Mahalle Muhtarlarıyla bir araya gelerek ilçenin sıkıntılarını konuştu, muhtarların sorun ve taleplerini dinledi.

Doğramacı ve Tekataş muhtarların sorunlarını dinledi

   Atatürk Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Genel Müdür Yardımcısı Abdulvehap Gezgen, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

   Toplantıda konuşan Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, ilçede kısa sürede büyük bir değişim ve dönüşümün yaşandığını, vatandaşın da artık bunu gördüğünü söyledi.

   Şuana kadar belediye bütçesine 12 milyon liralık kaynak geldiğini fakat buna rağmen 19 milyon liralık iş yapılması için çalışma yaptıklarını vurgulayan Doğramacı, DBP' li belediye dönemine ilişkin, "3 yılda 64 milyon 300 bin lira para gelmiş. Bu işte gerçekten iyi niyet olsaydı, bu rakamla yaptığımız işin üç katı yapılabilirdi. Bu para vatandaşın parası, bu nedenle sizin için gönderilen paranın nereye harcandığını söylemek zorundayız." dedi.

   Mahallelerin nasıl değişip dönüştüğünü herkesin göreceğini ve bu anlamda beklentiyi de yüksek tutacaklarını ifade eden Belediye Başkan Vekili, devletin kaynaklarını son kuruşuna kadar vatandaşın hizmetine kullanacaklarını aktardı.

   "Kendi başına kimliği olan bir şehir inşa ediyoruz"

   İlçede yapılması planlanan projelerden de söz eden Başkan Vekili, şöyle devam etti:

“İlçemizde 250 dairelik TOKİ konutları yapacağız. Bununla ilgili TOKİ ile gerekli görüşmeleri yaptık. Şuan talep topluyoruz. Yine bir kent parkı inşa edeceğiz. Beşbulak mahallemizdeki suyun başında mesire alanı yapacağız. İlçemizde hayata geçirmeyi planladığımız 17 kilometrelik bir bisiklet yolu inşa edeceğiz. Şehrin çevresini bu bisiklet yoluyla birleştireceğiz. Çarşı merkezimizde dükkanlarımızın yapımına başladık. Caddenin diğer tarafında yer alan dükkanları da iş yeri sahipleriyle görüştükten sonra projelendirmeyi planlıyoruz. Kısacası kendi başına kimliği olan bir şehir inşa ediyoruz.” dedi.

   VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ise bize gelen sorunların tümü aslında suyun az olmasından değil, bilinçsiz şekilde kullanılmasından kaynaklanmaktadır. İçme suyu temini için halkın  hizmetine sunduğumuz içme suyunu bağ, bahçe ve arazi sulamasında kullanırsak, tabiri caizse Van gölünü bağlasak kafi gelmeyecek.Bu konuda siz muhtarlarımızdan destek bekliyoruz. diyen Tekataş,  muhtarların dile getirdiği su sıkıntıları not alarak, sorunları en kısa zamanda çözeceklerini ifade etti.

   Toplantıda muhtarlar, elektrik yol, su ve diğer taleplerini dile getirdi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER