Düğünde doğa için 500 adet fidan...

Van’da dünya evine giren çift, orman yangınlarına dikkat çekmek amacı ile en mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan yakınlarına fidan dağıttı.

Düğünde doğa için 500 adet fidan...

            Van’ın Edremit ilçesinde ikamet eden Gihin Abi ile Emrah Beyazağaç çifti, düzenlenen nikah töreni ile dünya evine girdi. En mutlu günlerinde anlamlı bir farkındalık oluşturmak isteyen genç çift, düğünde kendilerini yalnız bırakmayacak olan yakınlarına nikah şekeri yerine fidan dağıtma kararı aldı. Son aylarda yaşanan orman yangınları sonrasında ülkedeki ağaçların sayısında meydana gelen düşüşe kayıtsız kalamayan çift, 500 adet fidanı en mutlu günlerinde kendisini yalnız bırakmayan yakınlarına dağıttı. Amaçlarının insanlarda ağaçlara karşı fakındalık oluşmasını sağlamak olduğunu ifade eden çift, en mutlu günlerinde bu farkındalığı oluşturarak dikkat çekmek istediklerini kaydetti.

 

                  Açık havada gerçekleştirilen düğüne siyaset ve sanat camiasından bir çok isim katılırken, davetliler ise uzun halaylar oluşturarak doyasıya eğlendiler. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, MEB Eski Bakanı Hüseyin Çelik, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Tuşba eski Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe’nin yanı sıra bir çok davetlinin katıldığı düğün töreni renkli görüntülere sahne oldu. Gihin Abi ve Emrah Beyazağaç çiftinin nikahını Başkan Say kıyarken, gelin ve damadın şahitleri ise Vali Bilmez ile Hüseyin Çelik oldu. Başkan Say, çiftlerden 'evet' onayı aldıktan sonra evlilik cüzdanını takdim etmesi için Hüseyin Çelik’e. Edremit Belediyesi'nin hazırlamış olduğu Kur'an-ı Kerim ve çeyiz bohçasının da hediye edilmesi için ise Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’e verdi.

 

              Nikah töreninde çiftin mutlulukları yüzlerinden okunurken, hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile program sona erdi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2019, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER