Ebe ve hemşireler günlerini kutladı

Van İl Sağlık Müdürlüğü’nde çalışan ebe ve hemşireler, Ebeler Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte günlerini pasta keserek kutladı.

Ebe ve hemşireler günlerini kutladı

           Etkinliğe Van İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Adem Ergioğuz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dt. Şebnem Kartal, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcıları Büşra Tapan Soğanda ile Dr. Fatih Taman ve Müdürlüğümüzde çalışan ebe ve Hemşireler pasta keserek günlerini kutladı.

 

           Van İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Adem Ergioğuz etkinlikte yaptığı konuşmada, “Sağlıklı aileler geleceğin anahtarıdır. Bilindiği üzere; Sağlığın temeli, gebelik ve doğumla atılır. Tüm dünyada aile sağlığını korumak ve yükseltmek için çalışan ebelik mesleği, yüklendiği bu önemli misyon ile, toplum için vazgeçilmez meslekler arasında yer alır. Ebelik mesleğinin önemine dikkat çekmek için, dünyada ve ülkemizde her yıl 21-28 Nisan Ebeler Haftası ve 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü olarak kutlanır. Ebelerimiz Yurdumuzun her köşesinde, köylerde, kentlerde ve çoğu zaman zor şartlar altında halkımıza hizmet vermektedir. Ebelerimiz; Ana Çocuk Sağlığı hizmetleriyle birlikte doğum öncesinde, doğum esnasında ve doğum sonrası dönemde anneye ve bebeklere bakım hizmetleri sunmaktadır. Yeni bir canlının dünyaya gelmesine yardımcı olmak, doğum ağrısı çeken bir annenin acısını dindirmek ve aileye istek ve özlemle beklenen birinin katılımını sağlamakla toplum içinde önemli bir vizyonu yerine getirmektedir. Ağır fedakârlıklar içerisinde görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan ebelerimiz kadının, ailenin ve toplumun sağlık danışmanlarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle mesleklerinin kutsallığına inanarak büyük bir sevgiyle insanımıza hizmet eden, gece gündüz demeden özveriyle görev yapan başta İlimizde çalışan tüm ebe arkadaşlarımın ve onların nezdinde tüm ebelerimizin Ebeler Haftasını kutluyor, şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2019, 17:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER