Edremit Anadolu Lisesi öğrencileri fuarı ziyaret etti

Van Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen Kitap Fuarı devam ederken, Edremit Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencileri de fuarı ziyaret ederek yazarlarla bir araya geldi.

Edremit Anadolu Lisesi öğrencileri fuarı ziyaret etti

           Ağırlıklı olarak öğrenci ve öğretmenlerin akın akın gittiği Kitap fuarına halkın her kesimi ilgi gösteriyor ve ailece katılım sağlıyor.
Önceki gün Edremit Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencileri, öğretmenleri olan Handan Kaçar'ın koordinatörlüğünde, Kitap Fuarına giderek kitapları, yayınevlerini ve yazarları tanıma imkanı buldu.

 


            Fuar etkinliği ile ilgili gazetemize açıklama yapan öğretmen Handan Kaçar, "Edremit Anadolu Lisesi olarak bizim için en önemli olan konu; öğrencilerimizi yarınlara en güzel şekilde yetiştirmektir. Bu da sadece sınıfta ders anlatmak veya yazılı yapmak ile olmuyor, zaten böyle bir şey mümkün de değil. Van'da zaman zaman yapılan böyle önemli etkinliklere katılmak için azami ölçüde hassasiyetlerimiz var. Kitap Fuarı da bu hassasiyetlerimizin başında geliyor. Öğrencilerimizin de isteği ile tüm sınıfımı, bizim okulumuza çok uzak olmasına rağmen kendi bireysel çabalarımız ve imkanlarımız doğrultusunda Kitap Fuarına getirmekten, onları hem yazarlar, şairler ve çok farklı çeşit barındıran kitaplar ile tanıştırmaya vesile olduğum için çok mutluyum, bir o kadar da gururluyum. Burada amacımız; öğrencilerimize başta kitap okuma sevgisini kazandırmak yarınlarda onların da birer yazar,şair veya ressam olabileceklerini bu kitap fuarını iyi anlamaları gerektiği bilincini aşılamaktır" dedi.

 


           Sınıf olarak geldikleri Kitap Fuarı etkinliği ile ilgili konuşan Muhammed Haktan Ulutaş ise
" Öncelikle bizi arkadaşlarımız ile birlikte kitap fuarına getiren Handan öğretmenimize çok teşekkür ederiz. Burada bu kadar çok kitabı bir arada görmek ve yazarlarını tanımak bizim için büyük mutluluk. Kitap okumayı çok seven biri olarak, bir kez daha anladım ki, bize iyiyi, doğruyu,güzel ahlakı ve yaşam sevgisini aşılayan kitaplar bizim en değerli arkadaşımızdır" diyerek sözlerini tamamladı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2018, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29