Edremit Belediyesi'nden dört dilli rehber…

Edremit Belediyesi, 4 dilde hazırladığı tanıtım rehberiyle ilçenin turizmine katkı sunmayı hedefliyor.

Edremit Belediyesi'nden dört dilli rehber…

     Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli'nin görevlendirilmesiyle her alanda değişim ve dönüşümün yaşandığı ilçede, tanıtım çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor.
   Tarihi ve kültürel anlamda çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Edremit Belediyesi, bahar aylarıyla birlikte yeni yüzüyle dünyaya merhaba demek için gün sayıyor.  
   Yıllardır hizmetten mahrum kalan ve Başkan Vekili Çiçekli'nin gelişi ile birlikte adeta çağ atlayan ilçede, birçok projenin de açılışı bekleniliyor. Edremit'in turizm ve gastronomi ile anılması anlamında devasa projelerin hayata geçirildiği ve birçok projenin de start almayı beklediği ilçede, tanıtım için de çeşitli çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Mavi ve yeşilin buluştuğu, tarihi ve kültürel değerleri ile bölgenin incisi olan Edremit'i detaylı anlatan 4 dilde hazırlanan tanıtım rehberi, bölge halkı başta olmak üzere yerli ve yabancı turistlere yol gösterecek. Türkçe'nin yanı sıra Kürtçe, İngilizce ve Farsça dillerinde de bastırılan rehber, inanç turizmi ve ilçe kültürüne büyük katkı sunacak.
      Titizlikle hazırlanan ve 4 dilde çıkartılan tanıtım rehberi ile ilgili açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, "Edremit Belediyesi olarak tarihimizi gün ışığına çıkarmanın ve bütün dünya insanlarıyla bu zenginliği paylaşmanın heyecanını hep diri tutacağız. Yazılı kaynaklar, geleceğimize bırakabileceğimiz en büyük miraslardır. Bu emanetimiz, gelecek kuşaklarca da sahiplenilirse ne mutlu bize. Kültürel zenginliklerimizi gerek bölge insanımıza gerekse de dünyaya tanıtmak için 4 ayrı dilde hazırladık. Bu değerli çalışmada emeği geçen personelime, arkadaşlarımıza, dostlarımıza ve ilçe halkımıza teşekkür ediyorum. Van'ın göz bebeği olan ilçemize hayırlı olması temennisinde bulunuyorum" dedi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2018, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER