Edremit, fuarla şenlendi

Van’ın Edremit İlçesi’ndeki fuarda renkli görüntüler yaşandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da açılışında hazır bulunuduğu fuara çok sayıda vatandaş akın etti.

Edremit, fuarla şenlendi

            Edremit ilçesindeki Nur Tatar Spor Salonu’nda düzenlen ‘Yeni Edremit Fuarı’ vatandaşların büyük ilgisine mazhar oldu.
Fuarın açılışı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından gerçekleşti.
Bakan Kurum’un yanı sıra; Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas ile Edremit Kaymakamı Atıf Çiçekli fuarın açılışında hazır bulundu.

 


           VAN BÖLGENİN ÖNEMLİ ŞEHİRLERİNDEN BİRİDİR
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fuarın açılışında konuşan Bakan Kurum, “Van bu bölgenin en önemli şehirlerinden biridir. Van olmazsa Türkiye olmaz, bu bölge olmaz. Dolayısıyla Van'ı tüm ilçeleriyle inşallah kazanmak istiyoruz. Bu noktada iki yıl sürede görev yapan kayyumumuz, görüyorsunuz ki devletini verdiği paraları buraya harcandığı zaman, Edremit halkına harcandığı zaman, Van halkına harcandığı zaman neler yapılabileceğini kendi gözlerinizle gördünüz, şahit olunuz. İnşallah 31 Mart seçimlerinde de Edremit ilçemizi almak, Van ilçelerini ve Van Büyükşehir Belediyesini almak üzere yola çıktık. Edremit halkı için yapılması gereken her türlü projeyi Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde yapmak için gayret göstereceğiz. Bu projeler içerisinde millet bahçeleri olacak. Bu projeler içerisinde kentsel dönümü projeleri olacak. Bu projeler içerisinde atık su, yağmur suyu, alt yapı projeleri olacak ve bu projeler içerisinde marka şehir projeleri olacak. İnşallah Edremit halkıyla, Van halkıyla hep beraber olarak gönül belediyeciliği anlayışıyla bu projeleri gerçekleştirmek istiyoruz. Biz istiyoruz ki herkesin gönlünü kazanalım, herkesin kalbini fethedelim . Eğer bin gönlü kırdıysak, bir kalbi fethedemediysek tüm Van'ı yeniden imar da etsek boş. Bizim Belediye Başkanlarımız da, valilerimiz de, kaymakamlarımız da sizin hizmetkarınızdır. Sizin projelerinizi gerçekleştirmek üzere gece gündüz çalışacağız” dedi.

 


           SON İKİ YILDA ÖNEMLİ HİZMETLER GERÇEKLEŞTİ
Van ve ilçelerinde kayyum eliyle son iki yılda çok önemli hizmetlerin gerçekleştiğini ifade eden Bakan Kurum, “Van yiğitlerin, şehitlerin şehridir. Gürpınarlı Sülaymanoğlu Ömer Çanakkale'de, Ercişli Alioğlu Mürşit yine Çanakkale'de şehadet gitti. Bu toprağı kanıyla suladı. Edirneli, Ankaralı, Trabzonlu, Adanalı, Bitlisli, Muşlu, Erzurumlu ve Konyalı kardeşleriyle birlikte omuz omuza verdiler ve nihayet bizlere bu cennet vatanı armağan ettiler. Bu vatanın müdafaası için nerede savaşılması gerekiyorsa bizler hep birlikte girdik. Vanlısı, Konyalısı, Ankaralısı hepimiz orada hazır ve nazır olduk. Kader birliği yaptık. Birlikte sevindik, birlikte üzüldük. İşte bu yaşadığımız tüm acı ve tatlı günler bizi birbirimize kardeş yaptı. Selçuklu'da beraberdik, Osmanlı'da beraberdik, şimdi ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde Türkiye Cumhuriyetinin birinci sınıf vatandaşı olarak geleceğe umutla hep birlikte bakıyoruz. Çünkü Van başka bir Van, Edremit başka bir Edremit oldu. 31 Mart'ta bizim belediye başkan adayımız İsmail Say’dır. Bu adayımızı destekleyelim” dedi.

 


          Bakan Kurum ve beraberindekiler fuar açılışının ardından alanını gezdi. Kurum, 'sıfır atık' projesi kapsamında 5 pet şişe getiren vatandaşa bez torba dağıtan Edremit Belediyesine ait standı ziyaret etti. Burada minik öğrenciler tarafından, karşılanan Bakan Kurum, boş pet şişeleri getiren vatandaşlara bez torba dağıttı.
Bez torba dağıtımı ardından açıklamalarda bulunan Kurum, 31 Mart seçimlerinde hiç bir şekilde poşet ve bayrak kullanılmayacağını sözlerine ekledi.

 


          VALİ BİLMEZ: HALKIMIZ ÇÖZÜM ARAMA ARZUSUNDADIR
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ise yaptığı açıklamada, “Yerel ve merkezi imkanlarımızı birleştirip Van’ın sorunlarına çözüm bulmamız lazım. Ben inanıyorum ki Van halkı sorunların çözüm arama arzusu içindedir. Bu arzuyu da inşallah önümüzdeki süreçte ortaya koyacağına inanıyorum” diye konuştu.

 


          Edremit ilçesinin daha önceki dönemlerde ihmal edildiğini belirten AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar da, “Son birkaç yılda güzel hizmetler yapıldı. Bu noktada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz kayyumluk sistemiyle yönetilmek istemiyoruz. İstiyoruz ki bu süreçten sonra kendi belediyelerimizde biz var olalım” ifadelerini kullandı.
Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli ise 2 buçuk yıl önce Edremit Belediyesi Başkan Vekilliğine başladığını belirterek, “2 buçuk yıldır emanetinizi gayretiyle yürütmeye gayret gösteriyoruz. Bu süreçte ne gibi mücadeleler yürüttük, hangi hizmetleri size kazandırdık. Bu 3 gün inşallah bunları size anlatacağız. Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımızın maddi ve manevi tüm destekleri için saygılarımı ve şükranlarımı arz ediyorum” şeklinde konuştu.
Fuara katılan aileler ise çocukları ile birlikte doyasıya fuarı gezdi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2019, 18:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29