Edremit'te boulder ve squash salonu hizmette…

Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli’nin Türkiye’de sayıları yok denecek kadar az olan boulder ve squash salonunu Edremit’e kazandırmasıyla çocuklar başta olmak üzere yetişkinler hayatlarında ilk defa bu sporla tanıştı.

Edremit'te boulder ve squash salonu hizmette…

  Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli’nin spora ve sporcuya verdiği önemle çocukların ve gençlerin spora kazandırılması amacıyla Nur Tatar Kapalı Spor Salonu bünyesinde yaptırılan boulder ve squash salonları ilgi odağı oldu.

     Sporcular başta olmak üzere ilçe halkının ilgisini çeken ve her gün onlarca kişinin etkinlik yapmak için geldiği boulder ve squash salonları, eğlenceli bir aktivite ve antrenman imkanı sunuyor.

    Sporcu sayısı her geçen gün artan boulder ve squash için üye kayıtları da devam ediyor. Uzman eğitmenler tarafından verilen tırmanış eğitimi, her seviyedeki tırmanışçı için çeşitli zorluk derecelerinde rotaları bünyesinde bulunduruyor.

 

  Tüm branşlarda toplamda 800’e yakın sporcu bulunuyor

  Nur Tatar Kapalı Spor Salonunda boulder ve squash salonlarının yanı sıra fitness, boks, masa tenisi, halter, okçuluk, jimnastik, karate, hentbol, basketbol, güreş, tekvando, judo ve voleybol gibi branşlarda da eğitimler verilirken, bütün branşlarda üye ve sporcu sayısı ise her geçen gün artıyor. Basketbolda 150 sporcu eğitim alırken, boksta 150, jimnastikte 30, halterde 28, hentbolda 20, judoda 44, masa tenisinde 30, voleybolda 70, boulderde 40, squashta 30 sporcu bulunuyor. Güreş, taekwondo, okçuluk, karate branşlarında ise kayıtlar halen sürerken, yaz okulları kapsamında ise 2 bin öğrenciye ise eğitim verildi.

 

 “Türkiye’nin birçok şehrinde bu branşlar yok”

  Amaçlarının yerel değerlere sahip çıkarak geleceğimiz olan çocukları ve gençleri sporla birlikte sosyal ve kültürel etkinliklerle buluşturmak olduğunu ifade eden Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, hedeflerinin ulusal arenada hem Van’ı hem de ülkemizi temsil edecek sporcular yetiştirmek olduğunu söyledi. Türkiye’nin en büyük illerinde bile bu kadar kapsamlı bir spor kompleksinin bulanmadığını anlatan Çiçekli, “Edremit Belediyesi olarak Nur Tatar Spor Salonu içerisine vatandaşlarımızın kullanımı için çok sayıda spor branşı açtık. İlçemize boulder, fitness, squash, boks, masa tenisi, halter, okçuluk, jimnastik, karate, hentbol, basketbol, güreş, tekvando ve voleybol gibi branşlar kazandırdık. Bu anlamda başta Edremit olmak üzere tüm halkımızın spora gereken özeni ve önemi gösterip, hem sağlıklı bir yaşam hem de değerlerimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi ulusal arenada ülkemizi temsil etmek üzere sporla bütünleştirmek için hep birlikte çalışmalıyız” dedi.

  “Hedefimiz Nur Tatar gibi milli sporcular yetiştirmek”

  Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin olmadığı bir toplumun düşünülemeyeceğini de sözlerine ekleyen Başkan Vekili Çiçekli,  “Gençlerimizin boş zamanlarını kahvehane köşelerinde geçirmelerini istemiyoruz. Kötü niyetli kişilerin de tuzaklarına düşmeyecekler. Hedefimiz, en az bir branşta gençlerimizi lisans sahibi yaparak, Nur Tatar gibi milli sporcu olmalarını sağlamaktır” diye konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2017, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29