Edremit'teki çalışmaları tek tek 'Say'dı

AK Partili Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, göreve başlamasının birinci yılında yaptığı hizmetleri video konferans yoluyla düzenlediği basın toplantısında gazetecilere anlattı. Başkan Say, çok önemli projelerin her şeye rağmen hayata geçeceğini belirtti.

Edremit'teki çalışmaları tek tek 'Say'dı

Korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirler nedeniyle basın toplantıları tüm dünyada olduğu gibi Van'da da video konferans yöntemiyle yapılıyor.

AK Partili Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, göreve başlamasının birinci yılında yaptığı hizmetleri video konferans yoluyla düzenlediği basın toplantısında gazetecilere anlattı.

Belediye Başkanı İsmail sayın basın toplantısından başlıklar:

Mazbatayı alıp görevime başlamamızın üzerinden 1 yıl geçti. Bugün hem format gereği yüz yüze olamayışımızdan dolayı video konferans yoluyla toplanmış bulunuyoruz.

Edremit’te yaptığımız ve yapacağımız projelerimizi sizlerle paylaşacağız.

Edremit’teki okulların en acil ihtiyaçlarını belirleyip, 14 okulun sırasıyla ihtiyaçlarını giderdik.

Park ve bahçeler boyutuyla sahil çalışmamızı devam ettirdik.  Sahil bandında maliye parkı dediğimiz parkı tamamen yeniledik.

Kent ormanının ilk etabını bölge hastanesi yanında başlattık

Kamelya oyun grupları ile kırsaldan başlayarak parklarımıza katkı sunduk

Millet bahçemizi çevre ve şehircilik bakanlığından onaylattık. Bütün sahili gören ve içerisi dolu olacak bir millet bahçesi olacak.

Temizlik işleri araçlarını yeniledik, korona sürecinde mahalle yıkamaları, cami ve genel kullanım alanları ile araç dezenfekte işleri yaptık.

Seçim döneminde Van’ı yatırımcıları teşvik etmek anlamında 7’inci bölge yapacağız demiştik. Edremit’e yatırım yapmak için gelen hiç kimseyi boş çevirmedik. Tüm imkânları olur yönüyle değerlendirip memleketimize kazandırıyoruz. Bu yatırımlar istihdam sağlayan yatırımlar olacak. İmar boyutuyla yatırımcıların önünü açtık.

Kaçak yapılara göz açtırmıyoruz. İmar barışı süreci sona erdi.

Çevre koruma açısından 70’in üzerindeki okulda çevre koruma ve atık bilinçlendirmesi açısından sıfır atık eğitimleri verdik.

Zabıta birimimizi yenileyerek daha profesyonel ekip kurduk ve eğitimlerini tamamladık.

Bir ilki gerçekleştirdik, norm kadroda ismi olan ve uygulamada olmayan gençlik ve spor müdürlüğü ile muhtarlıklar müdürlüğünü harekete geçirdik. Bu anlamda kurumsallaşmak anlamında önemli bir çalışmayı takım arkadaşlarla birlikte yaptık.

2020 -2024 stratejik planlarımızı ilk defa profesyonel bir ekiple hazırladık ve meclisimiz onayladı ve uygulamaya başladı.

Çevre şehircilik bakanlığı ile geliştirdiğimiz ilişkilerle çöp konteyneri gibi ihtiyaçlarımızı giderdik.

Kültür müdürlüğümüz ile kültürel çalışmalarımızı gençler ve kadınlara yönelik projelerimizi yaptık. Bahar hazırlığı yapma sürecinde öncelikle deprem ardından korona sürecine yakalandık.  Bu süreci de başarılı atlatacağımıza inanıyorum

Bisiklet yolu,  ayran aşı Van balığı, Edremit kent meydanında turizm tanıtım ofisi açtık. Edremit’in turizm yönünü öne çıkarmaya çalıştık.

Yoğun katılımlı 80 takımımızla mahalleler arası futbol turnuvası yaptık.

Seçim dönemindeki taahhütlerimizden birisi gençlik meclisini kurduk ve ilk toplantımızı yaptık.

YYÜ’den hocalarımızdan oluşan bir danışma kurulumuzu oluşturduk.

Edremit’in ileri gelenlerinden, kanaat önderlerinden ve muhtarlardan da oluşan istişare meclisi gibi bir kurul da oluşturacağız.

Dördüncü istişare kurulumuz da gazeteciler de sizlersiniz. Bu kurullar ile belediyemizin resmi kurumsal yapısı dışında kent ile istişareli bir yönetim sergileyerek başarılı hizmetler üretmek istiyoruz.

Hayat normale döndüğünde ARGE ekibimizin çalışması ile projelerimizi anlatmak için ayrıca bir toplantı yapıp sizlerle paylaşacağız.

 

“SOKAKLAR RAST GELE KAZILAMAYACAK”

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, altyapı ile ilgili yatırımcı kuruluşların koordinasyonu ile aynı dönemde planlayarak yatırımlarını yapacaklarını anlattı.

 "Altyapı ile ilgili yatırımcı kuruluşların koordinasyonumuz ile aynı dönemde planlayarak yatırımlarını yapacak." Diyen Başkan Say, Edremit sokaklarını rast gele kazdırmayacaklarını söyledi.

Edremit halkına altyapı hizmeti yapılırken sokakların sürekli rast gele kazılmasını istemediklerini söyleyen Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, "Halkımız caddeleri ve sokakları tekrar tekrar kazılan bir Edremit istemiyor, biz de buna müsaade etmeyeceğiz. Bu hem imkân ve kaynak israfını, hem çevre kirliliğini, hem de halk memnuniyetsizliğini beraberinde getiriyor. Bu nedenle yatırımcı kuruluşlarımıza bir yazı ile süre vererek yatırım bölgelerini ve yatırım planlarını bize bildirmelerini istedik. Belirtilen süreler içerisinde yatırım programını bildirmeyen veya belirttiği sürede yatırımlarını yapmayan, daha sonra yatırım yapmak isteyen yatırımcı kurumlara etkili bir yaptırım uygulayacağız” dedi.

 

İFTAR PROGRAMLARI SON BULUYOR

Başkan Say, Edremit sahilinde düzenlenen iftar programlarını yapmayacaklarını söyledi.

Video konferans basın toplantısı düzenleyen Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, yapılmasını doğru bulmadığı Edremit sahilinde düzenlenen iftar programlarını yapmayacaklarını söyledi.

Yaklaşan Ramazan Ayı nedeniyle Edremit Belediyesi olarak yapmayı planladıkları faaliyetleri değerlendiren Başkan İsmail Say, Ramazan'da özüne ve manasına uygun olarak faaliyetler yapacaklarını ifade etti.

Gönül belediyeciliğinin temelinin kaynakları israf etmeden hak sahipleri ile buluşturmak olduğuna dikkat çeken Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, “Edremitlilerin yararlanamadığı ve ciddi israfların da meydana geldiği, sahilde düzenlenen iftar programlarını doğru bulmuyorum. Bu nedenle sahilde düzenlenen iftar çadırı ve programlarını yapmayacağız” dedi

Edremit sahilde gösterişli ve bol israflı iftar programları yerine dezavantajlı kişi ve guruplara destek olacaklarını söyleyen Başkan Say, “Vefa Sosyal Destek Gurubu ile yapılan çalışmalarda da görüyoruz ki gerçekten yemeğini yapamayacak durumda olan vatandaşlarımız var. Biz aşevimizdeki imkanlarımızla birlikte dezavantajlı olduğunu bildiğimiz ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek dağıtmayı, çocuk yetiştirme yurdu gibi dezavantajlıların kaldığı kurumsal yapılara destek olacağız. Verdiğimiz destekler ve duygularımızla onların yanlarında olacağız, onlara yalnız olmadıklarını htireceğiz” dedi.

 

SAHİLDEKİ KÜLTÜREL FAALİYETLER DEVAM EDECEK

Edremit sahilinde yapılan kültürel faaliyetleri sürdüreceklerini belirten Başkan İsmail Say, “Korona virüs salgını ile ilgili mücadele sürecini başarı ile tamamladıktan sonra, Edremit sahilinde düzenlediğimiz kültürel etkinliklerimizi kaldığımız yerden devam ettireceğiz. Çünkü Edremit turizm ve kültür merkezi olarak yükselen bir değerdir” dedi.

Edremit sahil bandı genişletilecek

AK Partili Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, göreve başlamasının birinci yılında video konferas yoluyla düzenlediği basın toplantısında Sahil bandının genişletileceği müjdesini verdi.

Edremit’in Van ve bölgenin turizm markası olarak her geçen gün daha çok geliştiğini belirten Belediye Başkanı İsmail Say, marka değerine değer katacak hizmetler yapmaya devam edeceklerini söyledi.

 

"SAHİL BANDINI EDREMİTLİYE KAZANDIRACAĞIZ"
Sahil bandının şahıslar tarafından yapılan işgalinin yakın geçmişte sonlandırıldığını hatırlatan Başkan İsmail Say, “Ancak sahildeki şahıs barakalarının temizlenmesi yeterli değil. Sahil bandını gerek yeşil alan, gerekse yürüyüş yolları açısından Edremit halkımıza daha çok hizmet eder hale getireceğiz. Bunun için sahilde bulunan kamu kuruluşlarına resmi yazılarımız gönderdik. Sahilde bulunan kuruluşların bir kısmının önünden, bir kısmının arkasından geçerek, sahil bandımızı genişleteceğiz” diyerek, sahili halka kazandırmaya devam edeceklerin ifade etti.

 

“EDREMİT’E YATIRIM YAPMAK İSTEYENLERE GÖNÜLLÜ MÜŞAVİRLİK”
Edremit’e yatırım yapmak isteyen yatırımcılara adeta yatırım müşaviri gibi destek olduklarına vurgu yapan Belediye Başkanı İsmail Say, “Daha önce yatırım yapma kararı vermiş, ancak daha sonra aklı karışan ve kararsızlık yaşayan yatırımcılarımızı teşvik edip yatırımlarını yapmaları için ciddi destek oluyoruz. İlçemize yatırım yapacağını belirten 7 yatırımcımızın yatırım planlamaları devam ediyor, bunlardan 4 tanesinin yatırım projeleri ruhsatlandırma aşamasına geldi. Yatırımcılarımla birlikte iş ve işlemlerinin çözümü için ilgili kurumlar nezdinde girişimlerde bulunuyoruz, gerekirse birlikte gidip süreçlerin kolaylaştırılması ve hızlandırılması için öncülük ediyoruz. Amacımız bölgemizin turizm marka değeri olan Edremit’i değerli yatırımlarla daha güçlü hale getirmek ve gençlerimiz için istihdam oluşmasını sağlamak” dedi.

Bölge:Ziya Türk

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2020, 20:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29