Edremit'teki festivale yoğun katılım...

Van Denizi ve Van balığının tanıtılması amacıyla Edremit’e bağlı Süphan Mahallesi’nde düzenlenen '4. Geleneksel Ayran Aşı Balık Başı' festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Edremit'teki festivale yoğun katılım...

    Her hafta halkın yoğun ilgi gösterdiği ve giderek katılımın daha da fazlalaştığı festival renkli geçti. Edremit’in önemli mahallelerinin başında gelen Süphan’da gerçekleştirilen festivale, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirlerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.
 

   “Hukuka uyanın hakkını, hukuka uymayana yedirmeyeceğiz”
   Geçen haftalara nazaran katılımın yüksek olduğu Süphan Mahallesi’nde kalabalığa hitaben bir konuşma yapan Başkan Çiçekli, vatandaşlara hizmet etmenin bir şeref olduğunu dile getirdi. Göreve geldiği günden itibaren ısrarla Van ve Edremit’in denize sırtını döndüğünü dile getirdiklerini ifade eden Başkan Çiçekli, “Ne yazık ki denizimizin ve gölümüzün nimetlerinden faydalanamıyorduk. Zira gölle aramıza duvar örmüşlerdi. Bir gecede oraları işgalcilerden temizleyerek, sizlerin imkanlarına sunduk. Göreve başladığımızda hukuka uyanın hakkını, hukuka uymayana yedirmeyeceğiz. Adaletten şaşmayacağız, Allah’ın adaletini dünyada olabildiği çerçevede ümmeti Muhammed’le buluşturmaya gayret göstereceğiz dedik ve bu çerçevede de adım attık, atmaya da devam edeceğiz. İlk adımımız sahili temizlemek oldu. Ardından projeyi ilan ettik ve projemizi gerçekleştiriyoruz. Binicilik merkezi açtık ve buradaki bütün yavrularımızı da oraya götürmeye gayret gösteriyoruz” dedi.
    Ramazanda ayı boyunca sahilde 30 gün iftar verdiklerini ve daha iyi nasıl hizmet verelebilir diye anketler yaptıklarını dile getiren Başkan Çiçekli, “Yaptığımız anketler sonucunda bir çoğunuzun da evine gelmişsizdir. Şimdi burada sordum, dedim ki Ramazan etkinliğinden haberdar mısınız, yüzde 40’lık bir kesim dedi ki ‘biz haberdar değiliz’ bu bize önemli bir gösterge oldu. O zaman dedik bu hizmetlerimizi sizlerin ayaklarına getirmeliyiz. İşte bundan hareketle hem Van’ı, hem Van balığını, hem denizi tanıtalım diye hem de bu hizmetleri ayaklarınıza getirelim diye çeşitli çalışmalara başladık. İşte bu Ayran Aşı Balık Başı festivali de onlardan biridir. İstedik ki mahallelerde sizlerin yaşadığı alanlarda bu hizmetleri yerine getirelim. Elhamdülillah bu kabalalığı, bu teveccühü görünce de ziyadesiyle memnun oldum” ifadelerini kullandı.  

   “Ümmetin evladına kim sahip çıkıyorsa siz de onlara sahip çıkın”
   Hanımların topluma daha fazla entegre olmaları için çeşitli çalışmalar yaptıklarını, bunun için öncelikle Aile Destek Merkezleri (ADEM) kurduklarını vurgulayan Başkan Çiçekli, ADEM’lerde kuran kursları başta olmak üzere, dikiş nakış kursları, kreşler ve diğer atölyelerle hanımların kendilerini geliştirmelerini topluma entegre olmalarına yardımcı olduklarını kaydetti. Terör örgütüne de tepki gösteren Başkan  Çiçekli, “Kadınlara diyorlar ki ‘Sizleri özgürleştireceğiz’, yaptığımız mitinglerde onları ön sıralara alarak mı özgürleştireceksiniz, gençleri özgürleştireceğiz, gençleri ferdileştireceğiz diyorlar, nasıl, polisle jandarmayla emniyetle devletin kendi unsurlarıyla taş atarak silah sıkarak veya dağa çıkartarak mı özgürleştireceksiniz. 11 yaşındaki çocuğu dağa çıkartan zihniyete lanet olsun. Ümmetin evladına kim sahip çıkıyorsa sizde onlara sahip çıkın” dedi.
    Yapılan konuşmaların ardından Başkan Çiçekli, beraberinde AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ile birlikte vatandaşlara ekmek arası ayran aşı balık dağıttılar. Yaklaşık bin 500 kilo balığın tüketildiği festivale gelen mahalle sakinleri, doyasıya balık yemenin tadına vardılar.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2018, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER