Edremit'teki Van Gölü sahilleri temizlendi

Van’ın Edremit ilçesinde ‘Turizm Haftası’ etkinlikleri kapsamında Van Gölü sahillerinde temizlik çalışması yapıldı.

Edremit'teki Van Gölü sahilleri temizlendi

      Turizm Haftası kapsamında Van Gölü’nde çevre kirliliğine dikkat çekmek ve çocuklarda çevre temizliği bilincini oluşturmak amacıyla 5 ilçede kaymakamlık, ilçe milli eğitim müdürlüğü ve belediyelerin işbirliğinde temizlik kampanyası başlatıldı. 'Van Gölü bizim, kirlenmesin' sloganıyla start alan kampanyaya katılan öğrenciler, sahili baştan sona çöplerden arındırarak, vatandaşlara da çevrenin kirletilmemesi konusunda çağrıda bulundular.

 


      Edremit Belediyesi, etkinlik kapsamında Van Gölü sahilindeki Lala Paşa Tabiat ve Ekolojik Parkında toplanan 200 öğrenciye eldiven, maske, poşet, yelek ve şapka dağıttı. Hilmi Irak İlk ve Ortaokulunun öğretmen ve öğrencilerinin de destek verdiği kampanya kapsamında çöpler bir bir toplandı. Çöpleri poşetlere koyarak bir arada toplayan öğrenciler, temizlik çalışması sonrası toplu fotoğraf çekerek, etkinliğe son verdiler.

 


     Bahar mevsimiyle birlikte başlattığı temizlik kampanyasını aralıksız sürdüren Edremit Belediyesi ekipleri de, Turizm Haftası kapsamında yapılan sahil temizliğinde toplanan çöpleri iş makineleriyle alarak, çöp toplama merkezine götürdü.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2018, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29