Edremit TOKİ sakinlerinin doğalgaz sorunu…

Van'da Ekim-Kasım 2011 depremlerinin ardından inşa edilen Edremit TOKİ konutlarında yaklaşık sekiz yıldır kömür yakıtı kullanılırken, bu yıl doğalgaz çekilmesinin sevinci yaşanıyor. Ancak TOKİ sakinleri doğalgaz konusunda çeşitli masraflarla birlikte yaklaşık 7 bin TL'lik bir maliyetin ortaya çıktığını belirterek, bu sorunun çözülmesini istiyor.

Edremit TOKİ sakinlerinin doğalgaz sorunu…

    Deprem sonrası inşa edilmesinin ardından yaklaşık sekiz yıldır kömür ile ısınan TOKİ sakinleri, bu yıl doğalgaz ile tanışıyor. Ancak TOKİ konutlarının doğalgaza geçmesi biraz zor görünüyor!
      Konutlarda oturan vatandaşlar, firmaların kendi çıkarları doğrultusunda anlaşmaları ve bu noktada vatandaşa masraf üstüne masraf çıkarttığını belirterek, sorunlarının çözülmesini istiyor.
    Keşif masrafı, sayaç bedeli, daire ve bina tesisatı giderleri gibi masrafların kendilerini zora soktuğunu belirten TOKİ sakinleri, toplam maliyet olarak yaklaşık 7 bin Türk lirası bir giderin olduğunu belirtiyor.
    TOKİ Konutlarında oturan vatandaşlar başta kaymakamlık olmak üzere bir çok kuruma gitmelerine rağmen, sorunlarına çözüm bulamadıklarını ifade ediyor.
     Konu ile ilgili konuşan TOKİ sakini Kutbettin Dalgın "Kaymakamlığın devreye girmesi ile yıllardır kömürle ısınmaya son vereceğiz inşallah. Ancak binalarımıza doğalgaz verecek firmalar, kendi çıkarları doğrultusunda anlaşmışlardır! Bu sebep ile haddinden fazla bir masraf yüzden doğalgazın gelmesine sevineceğimiz yerde, komşularımızla birlikte ne karar vereceğimiz doğrultusunda şaşırmış durumdayız. Konutlarımıza doğalgaz verecek firmaların biraz daha vicdanlı ve insaflı olmalarını bekliyoruz. Yoksa il dışından firmaların gelip bu konu ile ilgili çalışma yapmalarını isteyeceğiz. Umarım buna gerek kalmaz, biz de makul bir fiyata tesisatımızı çeker ve ailemizle daha konforlu şekilde ısınırız" ifadelerini kullandı.
    Diğer TOKİ sakinlerinin de görüşü benzer yönde.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2018, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER