Engelliler doğa yürüyüşünde buluştu

İpekyolu Belediyesi tarafından Engelliler Haftası nedeniyle sabah saatlerinde Erek Dağında doğa yürüyüşü yapıldı

Engelliler doğa yürüyüşünde buluştu

         İpekyolu Belediyesi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle hafta başında belediyede çalışan engellilere bir günlük izin vermişti. Bir sonraki gün ise İpekyolu Belediyesi ve Patika Doğa Sporları Kulübü ortaklığında Erek Dağına doğa yürüyüşü düzenlendi.

 

        Yürüyüşe İpekyolu Belediye Başkanı Azim Yacan’ın yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri, İpekyolu Belediyesi Engelsiz Cafe çalışanları, engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

       Patika Doğa Spor Derneği aktivitelerinin refakatin da Erek Dağı yamaçlarına gerçekleştirilen yürüyüşte engelliler, engel tanımayarak hoş vakit geçirdiler. Aynı zamanda Van Büyükşehir Belediyesin de ulaşım desteği verdiği yürüyüşte yurttaşlar bir yandan doğanın keyfini çıkarırken öte yandan da uçkun ve diğer şifalı otlardan topladılar.

 

        Yürüyüşün ardından İpekyolu Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kent Kafe de engelliler için iftar yemeği düzenlendi. Çok sayıda engelli yurttaşın ve ailelerinin katıldığı programda konuşan İpekyolu Belediye Başkanı Azim Yacan, iftar yemeğine katılan herkesin Ramazan ayını kutlayarak sözlerine başladı.

 

 

         Yorucu ve çok güzel bir doğa yürüyüşünü ardından tekrar bir arada olmanın sevincini ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Yacan,“Bizler belediye olarak başladığımız günden bu güne ‘Bütün engelleri ortadan kaldıralım’ şiarıyla çalışmalarımıza başladık. Elbette hepimiz bu engelleri ortadan kaldırmak için sorumluluk almalı ve elimizi taşın altına sokmalıyız. Bu ancak bu şekilde bir toplumsal bilinç açığa çıkar. Bu anlamda üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz ve aynı zamanda sizler için de üzerimize düşen her türlü görevi yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.

 

      Konuşmanın ardından Engelsiz Müzik Gurubu tarafından Kürtçe ve Türkçe şarkılar seslendirerek, gelenlere güzel müzik dinletisi sunuldu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2019, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER