Erdoğan açıkladı: Takva, Van adayı…

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda Ak Parti Van Adayı olarak Van TSO Başkanı Necdet Takva’yı açıkladı.

Erdoğan açıkladı: Takva, Van adayı…

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart 2019'da yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde partisinin 14 il belediye başkan adayını daha açıklayarak, tanıttı.

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

    Hakim değil hadim, gönül kıran değil gönlü yapan yönetim anlayışına uygun davranırlarsa milletin desteğinin hep yanlarında olacağını söyleyen Erdoğan, AK Parti'nin en büyük özelliğinin demokrasiye, milli iradeye, temel hak ve özgürlüklere sahip çıkması olduğunu belirtti.

 

    "Hassasiyetimiz çok fazla"

   Partisinin belediye başkan adaylarını belirlemek için gece geç saatlere kadar çalıştıklarını ifade eden Erdoğan, "Bu işi ince ince dokuyup sonuçlandırmamız gerekiyor. Hassasiyetimiz çok fazla." dedi.

   Erdoğan, eski tarz kampanya yöntemlerinin şehirleri kirleten, milletin de tepkisine yol açan yöntemler olduğunu belirterek, parti bayrak ve afişleri ile sokakları donatmaya günümüz seçim şartlarında artık gerek olmadığını söyledi.

 

    "Bayrak ve afiş asmayacağız"

    Erdoğan, "AK Parti olarak 2019 seçim döneminden başlayarak, görüntü ve gürültü kirliliği oluşturan propaganda yöntemlerini terk ediyoruz. Çevreye ve insana saygılı kampanya yürüteceğiz. Seçim büroları ve parti binaları dışında hiçbir yere bayrak ve afiş asmayacağız." dedi.

   AK Parti her alanda olduğu gibi siyasetin dijital boyutunda da öncü bir parti olduğunu belirten Erdoğan, "Sosyal medyada kendimizi en doğru şekilde anlatacağız." ifadelerini kullandı.

   Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart 2019'da yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde partisinin 14 il belediye başkan adayını daha açıklayarak, tanıttı.

    Buna göre, yerel seçimde AK Parti'den aday gösterilen isimler ve iller şöyle:

1- Ağrı: Savcı Sayan

2- Aksaray: Enver Dinçer

3- Bilecik: Nihat Can

4- Erzincan: Cemalettin Başsoy

5- Edirne: Koray Uymaz

6- Iğdır: Adil Aşırım

7- Isparta: Şükrü Başdeğirmen

8- Kars: Ensar Erdoğdu

9- Kırşehir: Yaşar Bahçeci

10- Kütahya: Ahmet Sami Kutlu

11- Siirt: Ali İlbaş

12- Tunceli: Gökhan Arasan

13- Van: Necdet Takva

14- Zonguldak: Ömer Selim Alan

     "Liderler olarak bir araya gelip nihai kararlarımızı vereceğiz"

    Cumhur İttifakını lekelemeyecek, gölgelemeyecek şekilde çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Erdoğan, “Bazı kalan yerleri de bizler daha sonra yine liderler olarak bir araya gelip nihai kararlarımızı da bu konuda vereceğiz.” dedi.

   Cumhurbaşkanı Erdoğan, il, ilçe ve belde belediye başkan adaylarının tespitiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü, önümüzdeki günlerde adayları açıklayacaklarını belirtti.

 

     NECDET TAKVA KİMDİR?

   1969 yılında Van da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Van’da tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.
    Bir süre inşaat ve turizm sektörlerinde ticari faaliyetlerde bulundu. Özel sektörde uzun yıllar çalıştı. Necdet Takva, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yönetim Bilimleri Dalında Yüksek Lisansını gerçekleştirmiştir.
    Beyaz et sektöründe faaliyet yürütmektedir. 2005 yılında Ticaret ve Sanayi Odasında Genel Sekreterlik görevine başlayan Takva, yaklaşık 8 yıl süren bu görevini 2012 yılına kadar sürdürdü. Görevinden ayrıldıktan sonra ticari hayatına devam etti.
   Takva, iki dönemdir Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığını yapıyor.

   Evli ve Dört çocuk babasıdır.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2018, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29