Erdoğan'dan ABD'ye son uyarı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ın Kudüs kararını açıklamasına saatler kala son bir uyarıda bulunarak, "Kudüs'ün statüsü konusunda atılacak yanlış bir adım İslam aleminde infiale sebep olacaktır" dedi.

Erdoğan'dan ABD'ye son uyarı...

Ürdün Kralı Abdullah, Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de Ürdün Kralı II. Abdullah ile görüştü. Görüşme sonrası iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

   Erdoğan, "13 Aralık'ta İslam İşbirliği Teşkılatı'nın liderlerini İstanbul'da toplanacak. Bir sonuç bildirgesini oradan tüm dünyaya açıklayacağız. İslam dünyasının Kudüs konusunda beraber hareket etmesi çok önemlidir. Kardeşim Kral Abdullah ile bölgemizdeki güncel gelişmeleri ele aldık. Bugünkü görüşmelerimizin en önemli başlığı Kudüs'tü. Kudüs'ün kutsiyetinin ve tarihi statüsünün korunması hususunda Ürdün'le aynı düşüncedeyiz. Kudüs'ün statüsü konusunda atılacak yanlış bir adım İslam aleminde infiale neden olacaktır. Kudüs, tüm Müslümanların göz bebeğidir. Kimden gelirse gelsin, bu tarihi konuyu gözardı eden tüm yaklaşımların sonu hüsrandır. Ortadoğu'da istikrar için yegane yol, 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletidir." dedi.

   Ürdün Kralı Abdullah, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına ilişkin "iki devletli bir çözümün alternatifi yok" dedi.

   Öte yandan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da ABD Başkanı Donald Trump'ın büyükelçiliği Kudüs'e taşıma ve Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma çıkışına tepki gösterdi.

  Çavuşoğlu, “Böyle bir kriz adımı tüm dünyanın ve uluslararası kamuoyunun aklının yok sayılması anlamına gelir. Tepkiler sadece İslam aleminin sessiz çığlığı ile kalmaz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Türkiye’nin Kudüs konusundaki çağrısı uluslararası kamuoyu tarafından çok iyi değerlendirilmelidir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2017, 17:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER