Erdoğan'dan millete teşekkür…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonuçları sonrası yaptığı açıklamada tüm millete teşekkür ederek, "Milletimizin bize verdiği yetkiye namusumuz gibi bakacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan millete teşekkür…

   Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:
-24 Haziran seçimlerinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum. Seçimlerin gayriresmi sonuçları belli oldu. Buna göre milletimiz şahsımıza cumhurbaşkanlığı vazifesini ve yürütme görevini tevdi etti.
(Milletimiz) Cumhur İttifakı'na ve AK Parti'ye Meclis çoğunluğunu vermek suretiyle yasama görevi konusunda çok büyük bir sorumluluk yükledi.
   -Türkiye yüzde 90'lara yaklaşan seçimlere katılım oranıyla tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Kendi ülkelerindeki seçimlerde yüzde 50'yi bulmayan katılım oranlarıyla ortaya çıkan sonuçları demokratik kabul edip ülkemize hala şaşı bakanları, bu sonuçları çok iyi okumaya davet ediyorum.
  -Seçime katılan tüm Cumhurbaşkanı ve milletvekili adaylarını ayrıca tebrik ediyorum. Hiçbir kimsenin kendi başarısızlığını gizlemek için seçim sistemine ve sonuçlarına gölge düşürerek demokrasimize zarar vermemesini temenni ediyorum.
   -Milletimiz sandıkta üzerine düşeni yapmış, demokratik hakkını kullanarak ülkemize bir istikamet göstermiştir. Bizim için daha çok çalışma zamanıdır. Artık seçim döneminde yaşanan gerginlikleri, kırgınlıkları bir kenara bırakıp daha çok çalışma zamanıdır.
   -Milletimizin bu seçimde bir kez daha teyit ettiği mesaja uygun şekilde, tüm kurum ve kurallarıyla, demokrasiye olan bağlılığımızı, hak ve özgürlükleri geliştirme konusundaki kararlılığımızı, önümüzdeki dönemde daha da güçlendirerek sürdüreceğiz.
   Buradan tüm milletime verdiğim sözü bir kez daha söylemek istiyorum: Yaptığımız mücadele devam edecektir. Hiç kimsenin özgürlük alanını kısıtlama gelemeyecek. Milletimiz yeni sistemi faaliyete geçirdi.
   Yeni sistem sonrası yapılacak değişiklikleri Meclis'imizle beraber yapacağız. Milletimizin bize verdiği yetkiye namusumuz gibi bakacağız.
   Türkiye'yi dünyanın en büyük 10. ekonomisi yapmak için durmayacağız. Türkiye'nin aydınlık geleceğine giden yolda hiç durmadan yürüyeceğiz"

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2018, 23:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER