Erdoğan: Seçim gecesi gözüm Van'da olacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçim kapsamında Beşyol mevkiindeki miting vesilesiyle Van’da vatandaşlara seslendi. Erdoğan, hizmetlerin ve yatırımların devamı için Vanlılardan destek bekliyoruz. Seçim gecesi gözüm Van’da olacak” dedi. Erdoğan, 17 yılda Van’a 27 katrilyonluk yatırım yaptıklarını söyleyerek, “Birileri yıkar, ama biz yaparız” şeklinde konuştu.

Erdoğan: Seçim gecesi gözüm Van'da olacak!

               Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere dört gün kala Cumhurbaşkanı Erdoğan Van’da vatandaşlarla buluştu.
Havalimanından, mitingin yapılacağı alana kadar, yol boyunca vatandaşların sevgi gösterileri arasında alana geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada halka hitap etti.

     Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva ve Ulaştırma Bakanı ile Gençlik Spor Bakanı konuştu.

    Özellikle Büyükşehir Adayı Necdet Takva'nın 20 bin istihdam müjdesi, mitinge katılanlar tarafından coşkuyla alkışlandı.

 


         Yoğun güvenlik önlemlerinin olduğu ve bir saat gecikmeli başlayan mitinge, on binlerce vatandaş katıldı.
Van’ın tarihi ve güzelliğiyle tüm dünyaya kucak açan bir şehir olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm ilçelerin ismini okuyarak buradaki insanları selamladı.

 


         “BUGÜN VAN, BİR BAŞKA GÜZEL”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün sizleri gönülden selamlıyorum. Havalimanından buraya kadar cadde boyu Vanlı kardeşlerimin sevgisini gördüm. Bugün Van bir başka güzel. Bu meydandaki coşku, bizim moral kaynağımızdır. Vanlılarla bizim aramıza kimse engel koyamaz. Birileri yıllarca milletimizin arasına nifak sokmaya çalıştı. Kürt, Türk diyerek, sağcı, solcu diyerek, alevi, sünni diyerek insanları bir birine düşürdüler” dedi.

 


             Konuşmasında muhaliflere de eleştirilerde bulunan Erdoğan, “Van’da deprem olunca bile birileri devletle milletin arasına nifak sokmaya çalıştı. Depremin olduğu gece ben bakanlarımla birlikte Van’a geldim. Van’ı kendi haline bırakmadık. Ama onların böyle bir derdi yok. Bakın onlar birkaç yıl önce ne yaptılar mahalleler arasında tüneller açtılar. İnsanlarımızın mahremlerine girdiler. Masum insanlar ölsün de onlar bundan nemalansın istediler. Geçmişte bu bölgelerde köyleri basıp insanları öldürdüler. Yolları kesip masumları katlediler. Tıpkı diğer şehirlerde olduğu gibi, Van’da da anaları ağlatan bunlar oldular. Şayet bu teröristleri inlerinde yok etmezsek, her gün şehirlerde eylem yaparlar, yaşattıkları acılarla baharlarımızı kışa çevirirler. Niye Tendürek, Cudi, Gabar, Kandil’e girdik? Benim vatandaşımı huzursuz etmesinler diye” ifadelerini kullandı.

 


           “KÜRTLERLE İLGİLİ BİRÇOK MESELEYİ BİZLER ÇÖZDÜK”
Terör örgütünden dolayı çocuğu dağda olan annelerin günlerce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde seslerini duyurmaya çalıştığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama bunlar geride kaldı. Kürtler ile ilgili birçok meseleyi bizler çözdük. Eksikler yok mu, elbette ki var. İnşallah tüm bunları yakın süreçte sonlandıracağız. Ülkemiz demokrasisini bizler yasaklardan kurtardık. Bizden önce büyük sorunlar vardı. Şimdi kendi dillerinde propaganda yapıyorlar. Cezaevlerinde anneler gidip cezaevlerinde evlatlarıyla kendi dillerinde konuşabiliyor. İşte bizden önce tüm bunlar yasaktı. Ülkemiz artık hiç kimsenin bu konuları istismar edemeyeceği bir noktaya geldi. Yalanlar, iftiralar, karalama kampanyaları sizleri yanıltmasın. Siz gözünüzün gördüğüne inanın. İşte ben Van’dan ilan ediyorum. Bir daha hiçbir güç, Türkiye’yi terör örgütlerinin cirit atacağı bir ülke haline getirmeyecektir. Hiçbir güç ülkenin gelişmesini engelleyemeyecektir. Bir daha hiçbir güç gencecik fidanların toprağa düştüğü ve annelerin ağladığı bir ülke durumuna getirmeyecektir” diye konuştu.

 


               Herkesin birbirini sevmesi gerektiğini belirten Erdoğan, “Bizler birbirimizi ırkımızdan dolayı değil, insan olduğumuz için seveceğiz. Yaradılanı, Yaradan’dan dolayı seveceğiz. Bundan sonra yatırımlar, istihdamlar konuşulacak. Ülkemizdeki huzur ve sevinç konuşulacak. Van’da yükselen bu sevgi her şehrimizi aydınlatacak. 31 Mart çok önemli. Sadece belediye başkanlarını seçmeyeceğiz. Çocuklarımızın geleceği için de bir karar vereceğiz. Türkiye’nin bugüne kadar yaşadığı sıkıntılara yol açanlar, aramıza nifak sokanlardır. CHP, HDP ve sözde adı İyi Parti olan bir parti. Ayrıca bir de Saadet var. Her şehirde başka konuşuyorlar. Bu ittifak öyle bir ittifak ki, her taraftar ayrı kılıfa giriyorlar, bukalemun gibi. Bu ittifak, ülkenin ve milletin geleceği için söyledikleri tek bir proje yok. Yıkmayı vadediyorlar, yapmayı değil. Halbuki bu ülkeye inşa ekibi lazım” diyerek, Mehmet Akif Ersoy’un mısralarını okudu.

 


          “ÇALIŞMALARIN DEVAMI İÇİN SİZDEN DESTEK BEKLİYORUZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmaları sık sık mitinge katılanların sevgi gösterileri eşliğinde devam etti.
Ak Parti olarak 17 yıldır ülkeyi eserlerle ve hizmetlerle donattıklarını ifade eden Erdoğan, “Bundan sonraki çalışmalarımızın devam etmesi için sizden destek istiyoruz. Şimdi soruyorum sizlere, hazır mısınız? Öyle bir ses verin ki, tüm Türkiye duysun. Van, 31 Mart’ta şehrine ve ülkene sahip çıkmaya hazır mısın? Van, 31 Mart’ta senin iradeni pazarlık masasına bırakanlara dersini vermeye hazır mısın? Van, 31 Mart’ta geleceğine ve istikbaline sahip çıkmaya hazır mısın? Özellikle hanım kardeşlerime sesleniyorum, iyi çalışacaksınız. Kale içten fethedilir. Gençlere de sesleniyorum; iyi çalışacaksınız. Vanlıyam, şanlıyam, özü sözü bir, bu vatana bağlıyam. Kardeşlerim biz Van’ı eşi benzeri görülmemiş hizmetlerle buluşturduk” diyerek, Van’a yapılan yatırımları slayt eşliğinde anlattı.

 


          Konuşmasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu bay Kemal, sabah başka, akşam başka konuşuyor. Bay Kemal, Van’a 17 yılda 27 katrilyon yatırım yaptık. Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide, tarımda sayısız hizmetler sunduk. Evlatlarımız en iyi eğitimi alsın diye şehrimizi okullarla donattık. Gençlerimiz için büyük projelere imza attık. Şehrimizdeki tüm gariplere sahip çıkarak, bu devletin kimsesizlerin kimsesi olduğunu gösterdik. Sağlıkta Van’da önemli bir aşamaya geldik. Amerika’nın teşebbüs edip başaramadığı sağlık reformunu bizler başardık. Toplu konutta zaten Van’da çok çok büyük hizmetler gerçekleştirdik. Depremin ardından 25 bin konut yaptık. Bu ne demek biliyor musunuz? Van şartlarında 150 bin nüfuslu bir şehir demek. Bu terör örgütünü arkasına alanlar Van’da belediye olarak ne yaptı? Bir su bile getiremediler. Bu suyu hükümet olarak biz getirdik. İstanbul’da da CHP’den devraldığımız şehre suyu biz getirdik. Ama bazıları bu hizmeti görmezden geliyor” dedi.

 


           “ESKİDEN BAHÇESARAY’A AYLARCA ULAŞIM SAĞLANAMAZDI”
Eskiden Bahçesaray’a aylarca ulaşım sağlanamadığını söyleyen Erdoğan, “Şimdi iki ayrı yol var ve ulaşım konusunda çok iyi bir durumda. Diğer ilçelerde de önemli hizmetlere imza attık. Bazı projelerin gecikmesinin tek nedeni ise terör. Bunlar vatan haini. Pek çok yerde şantiyeleri basıp, hizmetlerin gelmesini engellemeye çalıştılar. Ama başaramadılar. Sadece geciktirdiler. İnşallah bundan sonra da güzel hizmetleri imza atacağız. Turizmden, tarıma çok önemli hizmetler sunduk” dedi.

 


             Tarımda yeni bir destek programını hayata geçireceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki yıldan itibaren sürüye katılan her bir dişi kuzu ve oğlak için 100 TL destekleme yapacağız. Küçükbaş hayvan sayısını 46 binden, 80 bine çıkarmayı planlıyoruz. Bir başka deyişle ülkemizde kişi başı bir küçükbaş hayvan olması için gayret edeceğiz. Tekstil konusunda Van yakın zamanda daha iyi bir noktaya taşınacak. İnşallah önümüzdeki süreçte Van’ı çok daha iyi bir noktaya taşıyacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve ilçelerdeki belediye başkanlarının Ak Parti’li olması bu şehre büyük bir avantaj sağlayacak. El ele vereceğiz ve Van’ı iyi noktaya taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

 


         Erdoğan, mitinge katılan vatandaşlara seslenerek, “31 Mart’ta sandığa giderek oyunu kullanın ve yeni bir dönem için AK Parti’yi destekleyin. Sadece Van’da değil, telefonla başka şehirlerdeki yakınlarınızı arayıp Ak Parti’ye destek istemeniz lazım. Bunlar çok önemli. Bu sefer inşallah Van’dan güzel haberler alacağımıza inanıyorum. Seçim gecesi gözüm Van’da olacak” dedi.
Erdoğan, daha sonra kenevir torbaları içinde 200 gramlık çaylardan mitinge katılanlara yolladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Büyükşehir ve ilçe adayları ile birlikte halkı selamladı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2019, 15:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER