Erdoğan: Van'a 22 katrilyonluk yatırım yaptık

Van'da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van'a bugüne dek eski parayla 22 katrilyon yatırım yapıldığını belirterek, yeni bir şehir stadyumu yapılacağı müjdesini de verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van'ı depremde yalnız bırakmadıklarını da anlatarak "Deprem sonrası buraya 30 bin konut yaptık. Bundan sonra da hizmetlerimiz sürecek" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Van'a 22 katrilyonluk yatırım yaptık

    Bölge: Bişar Ulutaş
    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti'nin 6. Olağan Genel Kurulu'na katılmak üzere Van'a geldi.
Edremit'te bulunan Nur Tatar Spor Salonu'nda gerçekleşen ve İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu'nun tek aday olarak katıldığı kongreye, Erdoğan'ın geleceğini bilen onbinlerce kişi katıldı.
    İlçelerden de yüzlerce araç konvoyları bu kongreye katıldı.
Yaklaşık üç saat gecikmeli salona gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önce salonun dışında konuştu.
Binlerce vatandaşa seslenen ve 81 milyonun kardeş olduğunu belirten Erdoğan, "Bizi ayırmaya çalıştılar, ama hamd olsun bölemediler, ayıramadılar. İri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız. Bizim rabiamızı biliyorsunuz; tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet. Kardeşlerim 81 milyon tek milletiz. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanından, hilal bağımsızlığımızın sembolü. Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet tanımıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

   "BU KARDEŞLİĞİ BÖLDÜRMEYİN!"
    Türk bayraklarının yoğun olarak dalgalandığı meydanda konuşan Erdoğan, "Bu vatana bu vatanı sevenler lazım. Bu devletle bütünleşenler bu ülkeyi sever. İşte bu topluluk, bir kardeşler topluluğu. Bunu aman ha böldürmeyelim. Artık PKK, PYD, YPG bitiyor. Ne dedim, 'Gabar'da varız, Tendürek'te varız, Cudi'de varız. İnlerine girdik. Kardeşlerim bakın önce Fırat Kalkanı harekatı yaptık, sonra Afrin'e gittik. Şimdi İdlib, Münbiç, 'Ne olur, bize de gelin' diyorlar. Biliyorlar bizim ordumuz mazlumun yanındadır. Benim sizden istediğim bir şey var. Hep beraber Mart ayına kadar kapı kapı dolaşıp bütün insanlarımıza ulaşın ve bildiklerinizi anlatın" dedi.
Van Depremi'ni konuşan Erdoğan, "Deprem olur olmaz Van'a geldik. İnsanlarımıza ev yaptık. Ya Allah aşkına Edremit'te böyle konutlar var mıydı? Deniz manzaraları TOKİ konutları inşa ettik. 30 bin konut Vanlının hizmetinde. Bakın doğalgaz ilçelere de gidiyor. İnsanımız rahat hizmete kavuşuyor. Bakın Van'ın belediye başkanı su getirmedi, su. Biz bakanlık olarak yeni içme suyu hatları çektik. Allah'ın izniyle bu hizmetlerimiz devam edecek. Kararlı bir şekilde yola devam edeceğiz. İçeriyi de bekletmeyelim. Bugün maşallah Siirt de güzeldi, burası da çok kalabalık. 6. Van il kongresi hayırlara vesile olsun inşallah" diye konuştu.
Daha sonra salona geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına burada devam etti.

 

    "GECİKMELİ GELDİK, HAKKINIZI HELAL EDİN"
    Van'a gecikmeli geldikleri için helallik dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siirt'teydik. Onların da size selamınızı getirdik. Van'da bugüne dek partinin farklı kademelerinde görev alanlara teşekkür ediyorum" dedi.
Van'ın referandumda yüzde 43 oy ile evet dediğini belirten Erdoğan, "Biz Van'a çok büyük hizmetler yaptık. Daha fazla oy bekliyorduk. İnşallah bundan sonra çok daha iyi oranda oy alırız" dedi.
Van'ın diğer ilçelerine de doğalgaz çekildiğini anlatan Erdoğan, "Hans, George doğalgaz kullanıyorsa, Edremit'teki halkımız niye kullanmasın. Bakın biz Van'da deprem olduğunda 30 bin konut yaptık. Halkımızın yanında olduk. Terör örgütü gençleri bozuk para gibi harcarken, bizler onlara aydınlık bir gelecek sunmak için çalışıyoruz. İşte buyurun bu Nur Tatar güzel bir örnek değil mi?" dedi.
Van'a yeni Şehir Stadyumu müjdesi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün Gençlik Spor Bakanı ile görüştük, inşallah Van'a güzel bir şehir stadı yapacağız" dedi.
    15 Temmuz'da nöbet tutan Vanlılara da teşekkür eden Erdoğan, özü sözü bir olan Vanlılara şükranlarını sundu.
Terör örgütünden kurtulmuş bir şehrin, tarımı, sanayisi, turizmi ile nasıl kalkınacağı Van sayesinde bir kez daha ortaya çıktı. Geçen yıl ve bu yıl turizmde Van'da patlama yaşanıyor. İran'dan on binlerce turist geliyor. Son on beş günde Van'a gelen İranlı turist sayısı 160 bini geçti. 16 Nisan'da ortaya çıkan sonuç ile inşallah burada yeni bir döneme girilecek. Van'da çalmadık kapı bırakmayacağız" dedi.
    Konuşmasında partililere sorular soran Erdoğan, "Ana kademe 2019'a kadar her eve girmeye hazır mıyız? Kadın kollarını görelim. Hazır mıyız? Gençlik kolları nerede? 2019'a kadar liselerden, üniversitelere kadar tüm gençlerimize ulaşmaya hazır mıyız?" sorularını sordu. Evet yanıtları alan Erdoğan, "Bitti bu iş" şeklinde konuştu.

 

    PARTİLİLER 'YAYLALAR' ŞARKISINI SÖYLEDİ
    Konuşması binlerce kişinin 'Yaylalar' şarkısının nakaratını söyleyerek kesilen Erdoğan, "Biz Hatay'daki kongremizden sonra sınıra gittik. Orada İbrahim Tatlıses sağolsun coştu. Yaylalar askerin türküsüdür. Afrin'i, Münbiç'i dolaş da gel ifadesi birilerini rahatsız etti. O bölgelerdeki mazlumların derdine çare bulana kadar yola devam edeceğiz. Son rakamları aldım, 4 bin 17 teröristi etkisiz hale getirdik. Ayrıca Kuzey Irak'ta 323 teröristi, yurt içinde 153 teröristi etkisiz hale getirdik. Neresi olursa olsun inlerine gireceğiz. Çünkü benim Vanlı kardeşime rahat, huzur vermeyen bu teröristleri biz er veya geç bitireceğiz. Sonuna kadar" ifadelerini kullandı.
    Batı'nın Suriye'de yaşanan zulümlere sessiz kaldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı ülke yönetimlerinin terör örgütlerine kucak açtığını belirtti.
    "Van'dan öyle bir mesaj verelim, herkes duysun" diyerek sözlerini sürdüren Erdoğan, "Tek
millet… Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Lazıyla, hep beraber kardeşliğimizi sürdüreceğiz. Biz birlik olursak, bu ülkeyi bölemezler. Çevremizde oynanan oyunları görüyorsunuz. Böldükleri toplumu nasıl perişan ettiklerini sizler de takip ediyorsunuz. Hamd olsun bizler bu tuzağa düşmedik. İkincisi tek bayrak. Rengini şehitlerimizin kanından almıştır. Şehitlerimizin son nefesi verirken, hangi kökenden olduğuna bakmıyorlardı. Üçüncüsü ne? Tek vatan. 780 bin kilometre karesiyle Türkiye tek parçadır. Koskoca bir imparatorluktan, elimizde kalan bu toprakların bir karışını kimseye vermeyiz. Ve tek devlet. Bizim Türkiye Cumhuriyetinden başka devletimiz yoktur. Paralelmiş, Fetösüymüş. Yok öyle. Bir devletimiz var" ifadelerini kullandı.

 

    "BATI, BU COĞRAFYALARDA YAŞANANLARA KARŞI NİÇİN SUS-PUS?"
    Yaradılanı Yaradan'dan ötürü sevdiklerini anlatan Erdoğan, "Türkiye'nin terörle mücadelesindeki gayesi, halkının huzurudur. Çevremizdeki ülkelerde yaşananlar ortada. İşte bugün Doğu Guta'da yüzlerce kişi şehit oluyor. Ama Batı'nın sesi çıkmıyor. Biz terörist öldürünce sesiniz çıkıyor ama. Ne derseniz deyin, biz doğru bildiğimizden şaşmayacağız. Bize düşen iri olmaktır, diri olmaktır, kardeş olmaktır ve hep birlikte Türkiye olmaktır. Bir asır önce nasıl büyük bir imanla düşmanı yok etmiş ve ülkemizin kurtuluşuna vesile olmuşsak, bugün de aynı inançla mücadele etmeliyiz" dedi.
    'Dik dur eğilme, bu millet seninle' sloganlarını yanıtlayan Erdoğan, "Biz Allah'ın önünden başka hiçbir gücün önünde eğilmeyiz evvel Allah" dedi.
    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti olarak 15 yıl önce teslim aldıkları ülkenin halinin herkesçe bilindiğini belirterek, "Nereden nereye gelindiğini bu halk çok iyi biliyor. Bakın Diyarbakır'a gittim, ne yapmamız gerektiğini sordum, 'OHAL'i kaldırın yeter' dediler. 1-2 Ay içinde kalktı. Daha sonra bu bölgeye her alanda hizmetler geldi. İşkenceye sıfır tolerans tanıdık. Kürt kardeşlerimizin günlük hayatlarını zorlaştıran ne kadar yanlış uygulama varsa, hepsini değiştirdik. Demokrasi ve özgürlük yolculuğu sürecektir. Bundan sonra da inşallah mevcut sorunların çözümü için çabalayacağız" dedi.
Türkiye'ye sıkılan her kurşunun hedefinin ülkedeki 81 milyon insan olduğunu anlatan Erdoğan, "Tüm terör örgütlerinin safı, bu mücadelede Türkiye düşmanlarının yanıdır. FETÖ'nün yurt içi ve yurt dışındaki inlerine de aynı anlayışla giriyoruz. Terör örgütleri hainlikte sınır tanımadıkları gibi, istismarda da ölçü tanımıyorlar. PKK yıllarca Kürt kardeşlerimizi istismar ederken, DEAŞ İslam'a büyük zarar verdi. FETÖ insanların hayır duygularını sömürdü. Türkiye'nin hedef alındığını herkesin çok iyi bilmesi lazım. Bölgemize kurulan asrın tezgahlarını bozmak için harekete geçtik. Sınırımızın ilerisindeki büyük oyunlara can alıcı darbeler vurduk. Terör örgütlerinin maskesi düşünce, arkasından kimlerin çıktığını görüyorsunuz" şeklinde konuştu.
'Bu millet seninle gurur duyuyor' sloganlarına, 'Ben sizlerle gurur duyuyorum' diye yanıt veren Erdoğan, "İnşallah yarın ümitlerimizin hayata geçişine şahitlik edeceğiz" dedi.

 

   "VAN'A HER ALANDA HİZMETLER SUNDUK"
    Van'a 22 katrilyonluk yatırım yapıldığını anlatan Erdoğan, sağlık alanında, ulaşım alanında, tarım hayvancılık ve diğer alanlarda sayısız yatırımlar yaptık.
'Hey gidi Bahçesaray' diye konuşmasını sürdüren Erdoğan, "Eskiden kar yağdığında aylarca yolu kapanıyordu. Toprak olan yollar genişledi ve asfaltlandı. 3 bin metre yükseklikteki alanlara kar tünelleri yapıyoruz. Şimdi bir bölümü tünel olmak üzere yeni bir yol yapıyoruz. Gölün kıyısındaki tesislerde feribotlar üretiyoruz. Tatvan ve Van iskeleleri ile bağlantı yollarını yeniliyoruz. Ferit Melen Havalimanı'nı her alanda genişlettik ve geçtiğimiz yıl 1 milyon 600 binden fazla yolcuya hizmet verdi. İlçelere yeni içme suyu hatları çekiyoruz. Vanlı çiftçilerimize bugüne kadar 1 katrilyon destek verdik. İnşallah bu hizmetleri önümüzdeki süreçte daha da artıracağız" şeklinde konuştu.
    Halkın parasını terör örgütlerine harcayanları görevden aldıklarını ve yerlerine kaymakam ve valileri görevlendirdiklerini söyleyen Erdoğan, "Gördüğüm kadarıyla çok güzel hizmetler yapılıyor. Geçtiğimiz yıl Van'da yapılan asfalt miktarı bin kilometreyi geçti ve önceki yılın iki katı bir hizmet sağlandı. Van Gölü'nün kirlenmesini önleyecek olan yeni bir arıtma tesisi inşallah kısa sürede hizmete giriyor. Van'da muhteşem bir kent meydanı yapılıyor. Çevre yolu, hafif raylı ulaşım sistemi ve diğer birçok hizmeti de inşallah seçilecek olan belediye başkanlarımız yapacak" dedi.
    Konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesilen Erdoğan, kongrede yeni görev alacaklara da başarılar diledi.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2018, 20:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29