Erdoğan: Van'a 26 milyar TL'lik yatırım yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 16 yılda Van'da 26 milyar TL'lik yatırım yapıldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimde ise 8 bin 758 derslik inşa edildiğini ifade etti. Girişimcilerin Van'a gelmesi için huzurun şart olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörden ve teröristlerden korkmamalıyız. 24 Haziran'da bunlara gerekli dersi vermeliyiz" diye konuştu.

Erdoğan: Van'a 26 milyar TL'lik yatırım yapıldı

 Bölge: Bişar Ulutaş

            24 Haziran seçimlerine dört gün kala Van önemli bir mitinge ev sahipliği yaptı. Günler öncesinden anonsları yapılan Van'da Beşyol Meydanı'nda gerçekleşen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan Vanlılarla buluştu.

 


          Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı mitinge katılanlar, Türk bayrakları ve Ak Parti bayrakları ile meydanı doldurdu.
Burada halka seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına mitinge katılanları selamlayarak başladı.
Kentte yapılan hizmetlere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van'da Şehir Hastanesi Proje çalışmasının devam ettiğini belirterek, sağlık alanında 13'ü hastaneden oluşan toplam 66 adet sağlık tesisi inşa edildiğini kaydetti.

 


          "3 MİLYAR 700 MİLYON TL KAYNAKLA BİNLERCE KONUT İNŞA EDİLDİ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van'da TOKİ vasıtasıyla deprem sonrası 3 milyar 700 milyon TL'lik kaynak kullanılarak 25 bin 172 konut, kamu kurumu binaları, okullar, sosyal tesisler, camiler, ticaret merkezleri inşa edildiğini söyledi.

 


           Van'da ihtiyaç sahibi vatandaşlara, şehit yakınlarına, gazilere, engellilere, yaşlılara 4.4 milyar TL tutarında kaynak aktarıldığını belirten Erdoğan, "Çiftçi kardeşlerimize ise toplam 1 milyar 200 milyon TL tutarında tarımsal destek verdik" dedi.
Erciş'te kentsel dönüşüm kapsamında hizmetlerin tamamlanmak üzere olduğunu anlatan Erdoğan, 2002 yılına kadar Van'da sadece 36 kilometre bölünmüş yol yapılırken, Ak Parti iktidarları döneminde 511 kilometreden bölünmüş yol yapıldığını ifade etti.
Van'ın Bahçesaray İlçesi'nde daha önce kış olduğunda aylarca yolun kapalı kaldığını, şimdi ise yılın 12 ayı ulaşıma açık olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bahçesaray'a iki ayrı yol yaptık. Artık yaz-kış orası açık. Biz yapım ekibiyiz, onlar yıkım ekibi" dedi.

 


          "VAN'DA YOLCU TRAFİĞİ 1 MİLYON 600 BİNLERE ULAŞTI"
Van Gölü'nde iki büyük feribotun deniz ulaşımı için önemli bir avantaj olacağını anlatan Erdoğan, 2003 yılında Van Ferit Melen Havalimanı'nda 114 bin yolcu trafiğini, bugün 1 milyon 600 bine çıkardıklarını ifade etti.
Van'a yeni içme suyu hattı getirildiğini, oysa bu görevin belediyelerde olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ama onların böyle bir derdi olmadığını söyledi.

 


            Erciş ilçe merkezine ve TOKİ konutlarına 62 kilometrelik yeni içme suyu hattı çektiklerini anlatan Erdoğan, Van'a 3 baraj ve iki göletin inşa edildiğini, üç yeni barajın da yapımının sürdüğünü söyledi.
Vanlı çiftçilere toplam 1.2 milyar destek sunduklarını anlatan Erdoğan, 2002'den bugüne Van'da toplam 39 bin vatandaşın İş-Kur kapsamında istihdam edildiğini belirtti.

 


        Van'da bir teknokent ve bir organize sanayi bölgesi kurulduğunu anlatan Erdoğan, iki organize sanayi bölgesinin de yapımının sürdüğünü anlattı.

 


          "TURİZMCİLERE VAN'A YATIRIM YAPILMASI TAVSİYESİNDE BULUNDUM"
Van'a yatırımcı çekilmesini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, turizmcilerle görüştüğünü ve Van'a yatırım yapılması tavsiyesinde bulunduğunu ifade etti.

 


            Girişimcilerin Van'a gelmesi için huzurun şart olduğunu anlatan Erdoğan, "Terörden ve teröristlerden korkmamalıyız. 24 Haziran'da bunlara gerekli dersi vermeliyiz. Bakın Türkiye uzun süre terör örgütleri kullanılarak huzursuz edildi. Yeri geldi PKK, yeri geldi DEAŞ, yeri geldi FETÖ'yü sahneye çıkardılar. Ama sizlerin de desteğiyle bunları birlikte mağlup ettik" dedi.

 


           Vanlılardan 24 Haziran için söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kadın, genç ve tüm partililere sesleniyorum. Hizmetlerimizi anlatın. İnşallah Van yeniden bir destan yazacak. İki hafta önce Diyarbakır'daydım. Orada da güzel görüntüler vardı. Diyarbakırlının gözünde de mutluluk gördüm. İnşallah önümüzdeki süreçte çok daha huzurlu günler olacak. Ya biz sizi seviyoruz. Sizin Kürt, Türk, Laz, Çerkez olmanız önemli değil. Biz yaradılanı, Yaradandan ötürü seviyoruz. Sevmemek mümkün mü? Ne diyor Sevgili Peygamberimiz 'Cennete giremezsiniz iman etmedikçe, iman etmiş olmazsınız birbirinizi sevmedikçe' Böyle diyor. Seveceğiz ve sevileceğiz" dedi.

 


           "Birileri sürekli çıkıp geçmişte olanları sanki bugün varmış gibi anlatıyor" diyen  Erdoğan, "Özellikle gençlere sesleniyorum, annenize babanıza 15-20 yıl önceki şehrinizi ve ülkenizin durumunu sorun. Van kaç kat büyümüş size anlatsınlar. Red ve inkar politikasını biz kaldırdık. Bu ülkede hangi Kürt, sadece Kürt olduğu için dışlanıyor? Varsa böyle bir terbiyesizlik yapan, karşısında önce beni, sonra devleti bulur. Bu ülkede hangi mütedeyyin dışlanıyor, varsa bu terbiyesizliği yapanlar, karşılarında bizi bulurlar" ifadelerini kullandı.

 


           "YAPILAN ZULÜMLERİ İYİ BİLİYORUZ"
CHP'nin başörtülülere yönelik zulmünü anlatan Erdoğan, Diyarbakır'da evladı dağa giden annelerle de görüştüğünü söyleyerek, "Bunlar Kandil'e götürürler, biz ise yaşam haklarını savunuruz. Bakın biz Türkiye'de devlet zulmünü ortadan kaldırdık, ama bu kez örgüt çıktı. Kürt halkına adeta kan kusturdular. Bakın biz siyasi tarihimizde kanı durdurmak için kimsenin alamadığı riskleri aldık, ama onlar bazı duruşlarımızı zafiyet olarak algıladı. Şimdi yeni bir yola giriyoruz. Perşembe ve Cuma akşamı bunları televizyon ekranlarında anlatacağım" dedi.

 


            Rabia'yı Vanlılarlar birlikte tekrarlayan Erdoğan, "Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız ve birlikte Türkiye olacağız! Her fırsatta Kürtlerin hakkı diyen ama fırsatını bulduğunda gaddarlaşanları biz biliyoruz. İşte Diyarbakır'da da bunu gördük. Sur'da, kale içinde… İnşallah daha iyi olacak. Dilinizi, inancınızı serbestçe yaşıyorsunuz değil mi? Kimse karışamaz. Yaptığımız yatırımlarla eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma kadar her alanda önemli hizmetler gerçekleştirdik. En büyük sorun terördür, terör. Bakın Suriye'de yaşananlar ortada. Emperyalist ülkelerin eteği altına girip kantonculuk yapanlara derslerini verdik. Şimdi de Münbiç'te veriyoruz. Dört gün kaldı. Gece gündüz çalışmaya var mıyız? Durmak yok, yola devam. Kalın sağlıcakla. İnşallah 24 Haziran akşamında Van'ı özel takip edeceğim" diye konuştu.
Erdoğan, miting sonrası kendisine gösterilen sevgi gösterileri arasında kentten ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2018, 17:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29