Eşbaşkanlar, zabıtalarla bir araya geldi

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı ile İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanı Azim Yacan, zabıtalarla bir araya geldi.

Eşbaşkanlar, zabıtalarla bir araya geldi

          Van halkının temel hizmetlerini karşılayacaklarını dile getiren Özgökçe, zabıtaların görevler alanlarına dikkat çekti.

 

       Özgökçe, “En büyük işler zabıta emekçilerin işidir. Sizlerin yükü herkesten daha ağır. Bu süre içerisinde çok yoğun çalışacağız. Bütün sorunları giderecek alt yapının tedbirini şimdiden alıyoruz. Temel amacımız halkımıza hizmet etmektir. Hepimiz aynı kente yaşıyoruz, aynı havayı soluyoruz ve hizmetler konusunda insanların sıkıntıya düşmemesi bizim sorumluluğumuzda. Esnafımıza ve halkımıza şiddet içeren bir tavrımız asla olmamalı. Halk sağlığına zarar verecek önemleri zabıta ekipleri alıyor. Çok önemli ölçüde denetimleri sizler yapıyorsunuz. Görevlerimizi aksatmadan halkın Ramazan ayının güven içinde ve en iyi hizmetleri alacak şekilde geçirmesi oldukça önemli” dedi.

 

         Zabıta ekiplerinin görevinin çok özel bir görev olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Mustafa Avcı ise, “Bu görevi yaparken iki şeye dikkat etmeniz lazım. Ya etki gücünüzü ya da yetki gücünüzü kullanacaksınız. Yetki gücünüzü kullandığınız anda görevde sapma başlar. Mümkün olduğunca etki gücünüzü kullanın. Bunun da esası ikna etmektir. Göz yummak ve uzlaşmak değil, uyumlu bir çalışma diyoruz. İkna bunun esasıdır. Bizim yönetim anlayışımızda asla zor kullanma yoktur. Bunun altını çiziyoruz. Etki gücümüzü kullanacağız huzurlu ve sağlıklı bir yaşamı tesis edeceğiz. Muhtemelen yönetmeliklere, genelgelere ters düşen bazı duruşlar olabilir. Bu noktada genelgeyi, yasayı dayatmak çok da anlam ifade etmeyebilir. İşte burada sizin etki gücünüz devreye girebilir. İkna ve empati gücünüz devreye girebilir. Anlamadan sorunu çözemezsiniz. Dinleyeceksiniz, dinlemeden çözüm üretemezsiniz. Bütün arkadaşlarımız görevini yaparken şu anki belediye yönetimimizin yanında olduğunu bilsinler. Hep birlikte çalışalım Van’ı, Van yapalım” diye konuştu.

 

         İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanı Azim Yacan ise, “İşimiz ve yükümüz ağır önümüzde Ramazan ayı var onun için bugün burada Van Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortak bir tutum almaya karar verdik” ifadesinde bulundu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2019, 16:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER