Eski Başkan Polat'tan, sağlık veryansını…

Eğitimci ve Eski Ünseli Belediye Başkanı İshak Polat, Van'ın sağlık alanında yaşadığı önemli bir eksikliği gündeme taşıdı. Polat, Van'daki hastanelerde böbreklerdeki taşı kırdırma ünitesinin bulunmamasının Van adına üzücü olduğunu belirtti.

Eski Başkan Polat'tan, sağlık veryansını…

    Uzun yıllar eğitim camiasında hizmet veren ve Van 'büyükşehir' statüsüne kavuşmadan önce Muradiye Ünseli Beldesi'nde Belediye Başkanlığı yapan İshak Polat, son zamanlarda böbreğinde yaşadığı sağlık sıkıntısından dolayı hastaneye gittiğini söyleyerek, "Hastanede gerekli teşhisler sonucu böbreğimde taş olduğunu öğrendim. Bu taşların kırdırılması için taş kırdırma ünitesinin olmadığını öğrendiğimde ise çok üzüldüm" dedi.
   Van'ın resmiyette büyük şehir olduğunu ama bir sürü eksikliklerle bocaladığını söyleyen İshak Polat, "Van'ın bir buçuk milyon nüfusu var, bunun dışında dört tane ilin de çoğu ihtiyaçlarını karşılamak için bölge haline gelmiş. Bu iller şunlar; Bitlis, Muş, Hakkari ve Ağrı. Bu kadar büyük nüfusa sahip bir bölgede ne yazık ki sağlık konusunda büyük problemler yaşanmakta. Bu kadar büyük bir potansiyeli içinde barındıran ilde ne yazık ki bir TAŞ KIRDIRMA UNİTESİ bulunmamakta. Buradaki hastalar Batman, Erzurum veya başka illere gitmekte veya ölüme terk edilmektedir. Bu konu sadece bir örnek . Dursun Odabaş Tip Merkezi'nde yeteri kadar veya bazı bölümlerde hoca bulunmamakta. Bu durum VAN için büyük bir acı ve üzüntü veren bir konu" şeklinde konuştu.
    Polat, yetkililere seslenerek, "Evet şimdi Sayın büyüklerimize ve siyasi adamlarımıza sesleniyorum bu konuya ve Van'ın kangren hastalığı haline gelmiş diğer sorunlarına bir an önce el atmalarını bekliyoruz. Çünkü Van'a ve Van'da yaşayanlara yazıktır" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2018, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29