Eski devlet hastanesi arsasının satışı geri çekildi

Van’da eski devlet hastanesinin yer aldığı arsa TOKİ tarafından geçtiğimiz günlerde satışa çıkarılmıştı. Kentteki birçok STK söz konusu satışın geri çekilmesini istemiş, siyasiler de harekete geçmişti. Söz konusu tepkiler sonuç verdi ve arsa satışı geri çekildi.

Eski devlet hastanesi  arsasının satışı geri çekildi

       Van’da deprem sonrası TOKİ kentteki bazı yıkılan bazı kurum binaları için kendisine ait arsalar tahsis etmiş, kent merkezindeki arsaları ise bünyesine katmıştı. Söz konusu arsalardan biri de eski devlet hastanesiydi.
Önceki hafta eski devlet hastanesinin arsası satışa çıkarılmıştı.

 


            TOKİ önceki hafta çıktığı ilan ile birçok ilde ve Van’da bazı arsaların satışı için duyuru yapmıştı. Van’daki arsanın ise eski devlet hastanesi arsası olduğu özellikle sosyal medya yolu ile duyurulmuştu.
Kentteki birçok STK ve Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva ile bazı partililer bu duruma tepki göstermiş ve siyasiler de harekete geçmişti.

 


         Söz konusu arsanın yeşil alan olmasını isteyen Vanlılar, bu arsanın satışının geri çekilmesini istemişti.
Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, yaptığı son açıklama ile Van ipekyolu Tepebaşı 27 Ada 13 Parseli olarak bilinen Eski Devlet Hastanesi arsasının, kendi girişimleri sonucunda satışının geri çekildiği müjdesini verdi.
Söz konusu müjde halkın da beğenisini topladı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2019, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER