Ezana saygısızlığa Van'dan tepkiler sürüyor

İstanbul Taksim’de sol kadın örgütlerinin ve marjinal grupların Kadınlar Günü’nde ezana yönelik saygısız ve ahlaksız tavırlarına, Van’dan tepkiler sürüyor. İstanbul’daki dinsiz ve ateistlerin bile bugüne dek göstermediği bir saygısızlığı gösteren, bazı parti temsilcilerinin ise utanmadan o kadınları savunduğu görülen durumla ilgili Türk Diyanet Vakıf Sen Şube Başkanı Mehmet Yazar’dan da sert bir kınama geldi.

Ezana saygısızlığa Van'dan  tepkiler sürüyor

                Türk Diyanet Vakıf Sen Şube Başkanı Mehmet Yazar, söz konusu saygısızlığın tüm Müslüman toplumu yaraladığını belirterek, “Kadınlar günü dolayısıyla İstanbul Taksimde toplanan marjinal ve sapık grupların başını çektiği İslami geçinen bir partinin kadın kollarının da destek verdiği kadınların yatsı ezanı okunurken ezanı susturmak için ıslık çalması, sesini yükseltmesi ve uluma sesleriyle ezan sesini bastırmaya çalışmaları ve bu vakanın nüfusunun yüzde doksan Müslüman olduğu ülkemizde olması bizi derinden yaralamıştır. Bu durum toplumumuzda onlara karşı infial oluşmasına sebep olmuştur. Siyasi görüşü, dini, dili, ırkı ve mezhebi ne olursa olsun hiç kimsenin başkasının inancını aşağılamaya, kötülemeye ve engellemeye hakkı yoktur” ifadelerini kullandı.

 


            Yazar, açıklamasının devamında ise “Kaldı ki temelinde hoşgörü yatan İslam dinine karşı bazı çevrelerin tutunmuş oldukları hasımane tutumve davranışlar İslamofobi düşüncesinin özellikle Avrupa ve batı toplumu içerisinde yaygınlaşmasına sebep olmuş, suçları Müslüman olmaktan başka hiçbir şey olmayan insanların en başta yaşama hakları olmak üzere sosyal, kültürel ve inanç hakları baskı altına alınarak yok edilmeye çalışılmıştır. Bu şer odaklarının Türkiye uzantıları da İslam ve Ezan düşmanlıklarını her fırsatta dile getirmiş en son 8 Mart Kadınlar Gününde olanca kinlerini sergiledikleri tavırla ortaya koymuş, İslam düşmanlıklarını bir kez daha teyit etmişlerdir. Şu iyi bilinmelidir ki dini inanç her türlü siyasi otorite, ve iradenin üstündedir. Hiçbir partiye veya zümreye mal edilemeyeceği gibi, hiçbir siyasi gösteriye malzeme edilemez. Kaldı ki dinimizde kadın günü bir gün olmayıp cennetin anaların ayağı altında olduğu hakikatini belirterek aslında analar ve dolayısı ile kadın günlerinin bir güne sığdırılamayacağı gerçeğine vurgu yapılmıştır” dedi.

 

 


            Türk Diyanet Vakıf Sen çalışanları olarak bu olayın müsebbiplerinin ortaya çıkarılmasını isteyen Mehmet Yazar, “Onlardan bunun hesabının sorulmasını bekliyor, bu milletin inancıyla alay edenlerin hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını sayın yetkililerden bekliyoruz. Ve yine Türk Diyanet Vakıf Sen Van Şubesi olarak ‘’Bayrak İnmez, Ezan susmaz!’’ şiarıyla bu tür şer odaklarına karşı olan mücadelemizin tüm hızıyla devam edeceğini beyan ediyoruz” şeklinde sözlerine son verdi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2019, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER