Farsça ve İngilizce kursunu tamamlayanlar sertifikalarını aldı

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VAN ESOB)’un, ‘Bir Lisan Bir İnsan’ projesi kapsamında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) desteğiyle verilen Farsça ve İngilizce kursu tamamlandı. Kursu tamamlayanlara sertifikaları dağıtıldı.

Farsça ve İngilizce kursunu tamamlayanlar sertifikalarını aldı

        DAKA’da yapılan sertifika dağıtım törenine VANESOB Başkanı İsa Berge, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Erciş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüsamettin Çelik, Van Terziler Konfeksiyoncular Kunduracılar ve Giyim Sanatkarları Odası Başkanı Çetin Karaduman, Van Demirciler Tornacılar ve Tamirciler Odası Başkanı Kenan Akalın ve Gürpınar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Sönmez ile kursiyerler katıldı.

 

   “Örnek proje olarak gösterildi”

   Dil kursunun bölgesel anlamda iyi bir ivme yakaladığını ve örnek bir proje olarak gösterildiğini söyleyen VANESOB Başkanı İsa Berge, “İran, Irak, Gürcistan ve Ermenistan’a olan yakınlığı nedeniyle Van, stratejik konumu ile tam bir bölge şehri ve pilot bir ildir. Turizm denince bu bölgede akla ilk gelen şehir Van’dır. Bu anlamda esnaf ve sanatkarımızın kursa katılmasının turizme olan katkısını biliyoruz.” dedi.

    Esnaf ve sanatkarlara büyük bir sorumluluk düştüğünü hatırlatan Berge, “İranlı, Iraklı ile yerli ve yabancı misafirlerimizi iyi ağırlama konusu son derece önemlidir. İyi bir diyaloğa katkı sunmak adına, ‘Bir Lisan Bir İnsan’ projesi bizim için çok kıymetliydi. Projemizin önümüzdeki süreçlerde daha farklı alanlara katkı sunacağını düşünüyorum.” diye konuştu.    

 

    Berge’den, Vali Bilmez ve Genel Sekreter Güray’a teşekkür etti

   Projede emeği geçenlere teşekkür eden başkan Berge, “Projemizin açılış programına katılarak bize büyük bir destek veren Sayın Van Valimiz Mehmet Emin Bilmez’e ve projeyi birlikte yürüttüğümüz DAKA Genel Sekreteri Sayın Halil İbrahim Güray’a katkıları nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Oda başkanlarımıza, kursların İpekyolu Gençlik Merkezi’nde verilmesini sağlayan Van İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Nevzat İnanç’a ve İpekyolu Gençlik Merkezi İlçe Koordinatörü Cevdet Arslan’a, Farsça hocası Solmaz Najafi’ye, İngilizce hocası Bülent Tanrıtanır’a, Proje Koordinatörü Yılmaz Tekin’e, kursiyerlere ve DAKA çalışanlarına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.  

 

   Güray, İranlılar ile iletişim problemine dikkat çekti

   Van merkezli Bitlis, Muş ve Hakkari olmak üzere toplam dört şehre hizmet verdiklerini hatırlatan DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, “Türkiye-İran sınırının büyük bir kısmı Van ile bağlantılı, dolayısıyla kuruluşumuzdan beri İran bizim ana çalışma konularımızdan biridir. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile birlikte İranlılar ile bir yıl boyunca sahada anket çalışması yaptık. İranlı turistlerin beklenti ve memnuniyet oranlarını tespit etmeye çalıştık. Öne çıkan isteklerden biri dil problemiydi. İranlı misafirlerimiz girdikleri işyerlerinde iletişim problemi yaşadıklarını dile getirmişlerdi.” dedi.

 

   “Projenin devamına katkı sunarız”

   VANESOB’un dil kursu ile ilgili proje talebini olumlu değerlendirdiklerinin altının çizen Güray, “VANESOB ile iş birliği ve güç birliği yapalım dedik ve teknik destek kapsamında bizim için önemli olan projeyi hayata geçirmeye çalıştık. Talep olması halinde teknik destek kapsamında devamını da getirmeye hazırız. Projenin iki ayağı olduğunu düşünüyorum, birincisi gelen misafirlerin memnuniyeti anlamında pozitif katkı sunacağına, ikincisi ise esnaf ve sanatkarlarımıza daha iyi bir iletişim imkanı ve daha fazla kazanç sağlayacağına inanıyorum. İnşallah kursiyerler azami seviyede faydalanmışlardır. Hizmet sektöründeki paydaşlarımız ile her türlü işbirliğine hazırız.” ifadelerini kullandı.

   DAKA Genel Sekreteri Güray, “Van’ın her anlamda kalkınması adına Van Valimiz Sayın Mehmet Emin Bilmez, DAKA’ya gereken desteği sunmuştur ve her zaman yanımızda olmuştur. Bu nedenle Sayın Valimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.    

   Sertifikasını alan kursiyerlerden Ercan Ulutaş, proje ile esnafın İranlı turistleri ağırlayabilecek ve mutlu gönderebilecek kadar dil eğitimi aldığını söyledi. Ulutaş, projenin esnafı yerli ve yabancı turistlere karşı motive ettiğini ve olumlu katkı sunduğunu belirtti.

   Sertifika dağıtım töreninden sonra VANESOB Başkanı İsa Berge, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray’a katkıları nedeniyle plaket takdim etti.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2019, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29