Fidanlar Van'da toprakla buluştu

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in katılımıyla Edremit ilçesi Kurubaş Mahallesinde ağaç dikim programı gerçekleştirildi. Programda 17 bin metrekarelik alana 20 bin fidan dikildi.

Fidanlar Van'da toprakla buluştu

          Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Geleceğe Nefes" seferberliğine Van’da en büyük desteği Büyükşehir Belediyesi sağladı. Belediye tarafından Kurubaş Mahallesinde tahsis edilen 17 bin metrekarelik alana Badem, Sedir, Karacam, Batı Ladini türlerinden oluşan 20 bin fidan dikildi. 20 personel, 2 traktör 1 kamyon ve 1 Arazöz’in çalıştığı alana ayrıca 2 kilometre yol yapılarak ulaşım sağlandı.

 

           Programda konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, kentteki orman varlığının azlığından yakındı.

 

        Vali Bilmez, “Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanlığımızın koordinesinde, bugün ülkemizin genelinde 11 Milyon ağaç dikiliyor. Bizim ilimizde de 6 bin kişi tarafından 60 bin ağacın dikimi planlanmıştı. Fakat gelen taleplerle beraber 7 bin kişi tarafından 70 bin ağaç dikiliyor. Büyükşehir Belediyemize ait fidan alanında da 20 bin ağaç dikiliyor. 10 bin sedir ağacı, 6 bin sarıçam, 4 bin de badem ağacı toprakla buluşturuldu. Bugün ilimizde dikilen ağaçlarla beraber orman varlığımız daha da artacak. Bu ağaçlarımız bölgede birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, huzurun sembolü olacaktır. Vanlı çocuklar tarafından dikilen bu ağaçlar, ayrıca çocuklarımızın hayalleri ve umutları olarak da dikiliyor. Çocukların umutlarıyla beraber yeşerteceğiz İnşallah. Van'ın maalesef ki orman alanı çok az. Bunu her yıl hep birlikte daha çok ağaç dikerek çoğaltacağız. Yüz ölçümüzün yaklaşık yüzde 2si ormanlık alandır. Bununda yarısı kargalar tarafından ekilen ceviz ağaçlarından oluşmaktadır. İnşallah insanlar tarafından ekilen alanlar da yüzde 4'ü-5'i bulacaktır” dedi.

 

    Büyükşehir Belediyesinin tam kadro katılım sağladığı alanda, 20 bin fidan toprakla buluşturuldu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2019, 15:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29