Gazeteci Çurku'nun evine hırsız girdi

Van'da yaklaşık 32 yıldır gazetecilik yapan Murat Çurku'nun evine, önceki sabah saat 03.00 sularında hırsız girdi. Çurku, kendisi ve ailesinin ölümden döndüğünü belirterek, olayın nasıl meydana geldiğini Gazetemiz Sahibi Cafer Karakoç'a anlattı.

Gazeteci Çurku'nun evine hırsız girdi

     Şerefiye Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarında oturan Gazeteci Murat Çurku'nun evine 03.00 sularında iki hırsız girdi. Mutfakta haber yazdığını, duyduğu bir sesle ayağa kalktığını ve hırsızla göz göze geldiğini söyleyen Çurku, başından geçenleri gazetemize anlattı.

      Şerefiye Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarında oturduğunu ve sabaha karşı hırsızlık olayının meydana geldiğini söyleyen Çurku, "Sabaha doğruydu. Saat 03.00 sularıydı. Ben mutfakta kalorifer peteklerine yaslanmış haber yazıyordum. Eşim ve çocuğum ise uyuyordu. Bir ara içeriden bir ses duydum. Mutfağın kapısı kapalıydı. Eşim veya çocuğum olabilir düşüncesiyle aldırış etmedim. Ancak mutfaktan başımı odalara doğru uzattığımda el feneri ile birinin bana yaklaştığını gördüm. Eşimin ismini getirerek 'sen misin?' diye bağırdım. Ayağa kalktığım gibi hırsızla göz göze geldim. Mutfaktan bıçak alıp bağırdım. Hırsız kaçtı. Eşim ve çocuğumu bağırarak uyandırdım. Hırsızlar merdivenlere doğru koştu. Ben hemen ayakkabısız bir şekilde aşağı inip dış kapıyı tuttum ve kaçmalarını engelledim. Onlar da yukarı çatı katına doğru kaçtı. Kapıcıyı uyandırdım. Daha sonra 155 polis imdatı aradım. Polisler geldi. Ama hırsızların yangın merdiveninden aşağı inip kaçtığını öğrendik" ifadelerini kullandı.
   

    Verilmiş sadakalarının olduğunu anlatan Gazeteci Murat Çurku, "Allah korusun hırsız o esnada beni öldürebilirdi veya bir anlık sinirle ben onu bıçaklayıp katil olabilirdim. Yaşadığımız bu olaydan zarar görebilirdik. Rabbim bize yardım etti ve sıkıntı olmadı. Buradan tüm vatandaşları da uyarıyorum. Hırsızlara karşı dikkatli olsunlar" dedi.
     Gazetemiz Sahibi Cafer Karakoç da Murat Çurku'ya geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, bu tür durumlarda aklıselim hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2017, 08:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER