Gazeteciler sertifikasını aldı

Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından Kocaeli Bayramoğlu Tesisleri'nde gerçekleşen eğitim seminerine katılan gazeteciler, sertifikalarını aldı. Sertifika töreni öncesi konuşan BİK Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Canbey, kurum olarak gazetecilerin her türlü hakkını korumaya devam edeceklerini söyledi.

Gazeteciler sertifikasını aldı


    Bölge: Bişar Ulutaş

   BİK Genel Müdürlüğü tarafından Resmi İlan alan gazete çalışanlarına yönelik düzenlenen eğitim seminerine 41 ilden yaklaşık 100 gazeteci katıldı. 3 günlük seminerin ardından,  gazeteciler sertifikalarını aldı.

   "SEMİNERİN FAYDALI GEÇTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"
   Sertifika töreni öncesi konuşan BİK Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Canbey, toplantının adını eğitim ve motivasyon olarak bıraktıklarını söyleyerek, "İstedik ki bu eğitimlerde bir yandan bir şeyler öğrenirken, diğer yandan da bir motivasyon sağlansın. Basın İlan Kurumu olarak sizlerin bu imkanlardan faydalanmanızı sağlamak istedik. Seminerin faydalı geçtiğini düşünüyorum. Elbette eksiklerimiz ve kusurlarımız olmuştur, ama her geçen gün yenilikler yapmaya çalışıyoruz" dedi.
    Kurum olarak her zaman için gazetecilerin hakkını ve hukukunu korumaya çalıştıklarını anlatan Canbey, "Değerli arkadaşlar bakın kurum olarak sizlerin hakkını korumak için çalışıyoruz.  Siz varsanız biz varız. BİK olarak özellikle dijitalleşme konusunda önemli adımlar atıyoruz. İnşallah sizler de güzel çalışmalar yapacaksınız. İlan ve reklam gelirlerinin artması için çabalarımız sürecek. Dijitalleşmenin geliştiği bu süreçte bazı soru  isaretleri kafanızda var biliyorum. Ama bizlerin de bu dönüşüme ayak uydurmamız lazım. Basılı medyanın yanına dijitali ne kadar yerleştirebiliriz bu konuya kafa yormalıyız. Gazeteciliğin yaşaması için kendimizi zamanın ruhuna uydurmalıyız" dedi.
   Canbey, 15 Temmuz hain darbe girişiminde yerel gazetecilerin gösterdiği dik duruşun takdire şayan olduğunu söyleyerek, "İstediğinde herkesin bu vatan için nasıl bir duruş sergileyeceğini bir kez daha görmüş olduk. Gazeteciler olarak mesleğin etik kurallarına uymayı sürdürmemiz lazım. Zaman zaman bu işi kötüye kullananlar çıkabiliyor.  Biz bunlara da gerekli cezayı vermeye çalışıyoruz. Umarım seminerimiz faydalı geçmiştir. Bu arada bu tesisleri de ailenizle birlikte kullanmanızı istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29