Gazetecilere yönelik seminer sona erdi

Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından Kocaeli Bayramoğlu Tesisleri'nde 02 Ekim'de başlayan gazetecilere yönelik seminer, dün yapılan oturumlarla sona erdi. Dünkü oturumlarda da dijitalleşme konusunda atılan adımlara değinildi.

Gazetecilere yönelik seminer sona erdi

Bölge : Bişar Ulutaş

BİK Şubesi bulunan il merkezlerindeki resmi ilan yayınlayan gazetelerde çalışan basın mensuplarına yönelik eğitim semineri, dün yapılan dört ayrı oturumla devam etti.
Kocaeli Bayramoğlu'nda bulunan BİK tesislerinde gerçekleşen ikinci gün seminerinin ilk oturumu saat 10.00'da başladı.
Bu oturumda BİK ile resmi ilan ve reklam yayınlayan gazeteler arasındaki faturalaşma, ödeme ve mutabakatlar hakkında sunum yapıldı.


Gazetelerin devir ve ünvan değişikliği konusunda uyarılarda bulunularak, bu işler başlamadan kuruma haber verilmesi gerektiği hatırlatıldı.
Verilen aranın ardından gerçekleşen bir sonraki oturumda Kurumun Bilgi İşlem Yetkilileri İLANBİS ve Dijital Dönüşüm Çalışmaları konusunda sunum yapıldı.


Daha önce ilanların  elden kağıtlarla dağıtıldığı, yeni uygulama ile tüm bunların artık dijital ortamlarda yazılı metin olarak ulaştırıldığı anlatıldı.


Kurumda dijitalleşme konusunda önemli adımlar atıldığı ifade edilerek, bundan sonraki süreçte yeni adımların atılacağı dile getirildi.
Dijital dönüşüm ile verimliliğin arttığı, önemli avantajların elde edildiği, online işlemlerde hız ve kesintisiz iletişimde kolaylıklar sağlandığı belirtilerek, söz konusu değişimin sürekli yenilendiği de örnekler dahilinde anlatıldı.
Ardından seminere katılan gazetecilerin soruları yanıtlandı.


Yemek arasından sonraki oturumda Yerel Basında Dijital Dönüşüm 5 Dakikada Profesyonel ve Özgün Haber Sitenizi Kurun konusunda sunum gerçekleşti.


Yerle Basında Dijital Dönüşüm konusunda özellikle haber sitelerinin önemine değinilerek, bir haber entegrasyonu olan pivol haber yazılımı programı ile yeni bir haber sitesinin kurulmasının önündeki engeller ve bu engellerin aşılması konusunda bilgiler verildi.
Özel yazılımlar konusundaki sıkıntılara vurgu yapılan oturumda, yine hazır yazılımlardaki eksikliklere de işaret edildi.
Haber sitelerindeki özel ve hazır tasarımlarda yüksek maliyet, hızlı şekilde video ve galeri oluşturma problemleri, genelde istenilen sonucun alınamaması gibi unsurlar anlatılarak, yazılımcılarla iletişim sıkıntıları anlatıldı.
Yerel gazetelere ait haber sitelerinin birçoğunun kendilerini çağa uygun olarak yenilemesi gerektiği belirtilen oturumda, kullanıcı alışkanlıklarına uygun sitelerin oluşturulamaması gibi faktörler dile getirildi.
Pivol yazılım sistemi sayesinde kolay kurulum ve yönetim açısından önemli avantajların elde edileceği, sitenin bu şekilde daha güvenli olacağı anlatıldı.


Verilen aranın ardından son oturuma geçildi.


İkinci günün son oturumunda  BİK Dijital Reklam Piyasalarına Entegrasyon Projesi sunumu yapıldı.
Söz konusu oturumun akabinde gazetecilerin soruları yanıtlandı.


Sözkonusu seminer; genel değerlendirme, BİK Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Canbey'in kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER