Geçgil, MEKİİF 19 Fuarı'nın önemine değindi

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Öğrenci ve sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Ertuğrul Geçgil, Doğu Anadolu Bölgesi’nde ilk defa düzenlenen MEKİİF´19 Mesleki Eğitim, Kariyer, İstihdam ve İnovasyon Fuarı’nın önemine değindi.

Geçgil, MEKİİF 19 Fuarı'nın önemine değindi

            Güçlü Türkiye için Mesleki Eğitim çerçevesinde işin ustası, kalifiye eleman, meslek erbabı veya kendi firmasının sahibi olacak mesleki belge ve diplomaları öğrencilere kazandırmak, hep birlikte gençlerimizin, ülkemizin geleceğine yatırım yapmak isteyen Milli Eğiti Bakanlığı, bu amaçla Van’da ilk kez bu denli bir fuar hayata geçirdi.

 

          Söz konusu fuarı ziyaret eden, öğrenciler tarafından yapılan çalışmaları yerinde gören Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Öğrenci ve sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Ertuğrul Geçgil, mesleki eğitime yönelik Van’da düzenlenen ilk Mekiif´19 Fuarının önemine değindi.

 

           İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Refik Olgun, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Çevik, İl Milli Eğitim Fuar Koordinatörleri Serhat Aydın ve Sadık Gümüş ile birlikte fuarda incelemelerde bulunan Daire Başkanı Ertuğrul Geçgil, güçlü bir Türkiye için gençlerin, ülkenin kalkınmasına yönelik entegrasyonunu sağlamanın önemli olduğunu söyledi.

Gerek ziyaretçi açısından, gerekse görsellik açısından son derece renkli geçen Mekiif´19 Fuarı, 4 gün boyunca kapılarını ziyaretçilere açtı.

 

        İş dünyası ve meslek gruplarının büyük ilgi gösterdiği fuarda, 113 çalışma sergilendi. Öğrencilerin birbirinden etkileyici çalışmaları büyük ilgi görürken,  Mesleki eğitimin iş, istihdam, inovasyon, kariyer, sanayi, kalifiye eleman ve ülkenin gelişmesi için önemi bir kez daha bu fuarla ortaya çıkmış oldu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2019, 16:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER