Geleceğin gazetecileri Karaca ile konuştu…

Pakistan Türkiye dostluğu mesleki ve teknik Anadolu Lisesi radyo televizyon programcılığı bölümü 12. Sınıf öğrencileri, Okul proje ödevi ile ilgili gazetemiz yazarı A. Baki Karaca ile röportaj yaptılar.

Geleceğin gazetecileri Karaca ile konuştu…

     Yapılan röportajda televizyon ve radyo programcılığı ile gazeteciliğin zorlukları sevindirici yönleri ve mesleki bilgiler hakkında Karaca'nın görüşlerine başvurdular.
Bir hayli keyifli geçen söyleşide gazeteci yazar Karaca öğrencilere mesleğin zorlukları ile birlikte güzel yanlarını aktardı.

   "OKULLULAR VE ALAYLILAR MESLEĞE GÜZELLİKLER KATIYOR"
   Gazetecilik mesleğinde okullular ile alaylıların olduğunu her ikisinin de mesleğe güzel şeyler kattığını belirten Karaca, gençlere bu meslekte zorluklar karşısında yılmamaları gerektiğini aksine engellerin genç kardeşlerimizi daha çok mesleğe bağlaması gerektiğini hatırlattı.
   Gazeteciliğin temel prensiplerinin, ahlak ilkeli duruş, merhamet şefkat ve dürüstlük olduğunu belirten Karaca, doğru bilginin gazetecilik kaynağının kaçınılmaz bir gerçeği olduğunu belirti.
   Gazetecinin iyi habercilik çıkarması için yaşadığı ülkeyi ve ili iyi tanıması gerektiğini hatırlatan, A. Baki Karaca yaşadığımız ülkenin birliği, huzuru, herkese daha çok eşit ve adil davranması için gazetecilerin gerekli sorumluluğu taşıması gerektiğini söyledi.
   Gazetecilik bir tarafta olmak değildir gazetecilik haksıza karşı ezilenin, mazlumun, doğrunun yanında yer almaktır diyen Karaca sözlerinin sonunda gazeteciliğe nasıl başladığını ve kendisiyle ilgili özel bazı bilgileri de paylaştı.
   Son olarak Pakistan Türkiye dostluğu mesleki ve teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Musa Gören, Barış Diril, Adem Toson,  Sipan Botan isimli öğrencilere yaptıkları söyleşiden dolayı teşekkür eden gazeteci yazar A. Baki Karaca, böylesi başarılı öğrencileri yetiştiren okul idarecilerine ve bölüm hocaları olan, Murat Salgar, Hüseyin Yıldırım ve Zahide Özkıran'a teşekkürlerini  iletti.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2018, 08:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER