Gençler Van'ın güzelliklerini yakından gördü

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen; “Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz” projesi kapsamında toplamda bin 200 gence Van Gölü Havzası, şehir merkezi ve ilçelerin tarihi ve doğal güzelliklerini yakından görme imkânının sağlandığı gezi programları düzenledi.

Gençler Van'ın güzelliklerini yakından gördü

   Gençlerin tarihi ve kültürel yönden çevre iller ile kendi il ve ilçelerini daha yakından tanımak, buralarda yaşayan akranlarıyla tanışmak ve gençler arasında diyalogun artırılmasına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen “Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz” projesi ile gençler farklı illere geziye götürülüyor.  Bireyler arasında hoşgörü ve diyalogun arttırılması, gençlerin farklı coğrafi bölgelerde yaşayan akranlarıyla tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişte bulunmaları amaçlanıyor.

   Proje kapsamında gençler bir gün boyunca merak ettikleri ve daha önce görme fırsatı elde edemedikleri yerleri ziyaret ediyorlar.

    Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizatörlüğünde farklı tarihler arasında düzenlenen gezi programlarında gençlere; Van Gölü Havzası, Muradiye Şelalesi, Ahlat ve Gevaş Selçuklu Mezarlıkları, Akdamar Adası, Edremit Kız Taşı, Van Kalesi, Kedi Evi ve İskele Gezileri ile Van’ın muhteşem tarihini ve kültürlerini tanımaları sağlanıyor.

   “Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz” projesi hakkında konuşan; Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve 81 ilde uygulanan “Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz” projesi ile gençlerimizin kaynaşmaları ve kültürel etkileşimde bulunmaları amaçlanıyor. Gençler arasında diyalogun arttırılması ve düzenlenen gezi programları sayesinde ülkemizin doğal, tarihi güzelliklerini yerinde görerek, ülkemizin her bir yerini daha çok sevmelerine katkı sağlanması amacıyla bakanlığımız tarafından bu proje hayata geçirildi. İlimizde ise Gençlik Merkezlerimiz öncülüğünde gerçekleşen “Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz” projesine bizlerde ilimizde Eylül ayında start verdik. Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülen “Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz” projesi kapsamında ilimiz merkez ilçeler başta olmak üzere Erciş, Başkale, Gevaş, Çatak, Gürpınar, Çaldıran, Muradiye, Özalp ve Saray Bahçesaray ilçelerimizden Eylül ayından bu yana farklı tarihler arasında yaklaşık 1200 kız ve erkek gencimize Van Gölü ve ilçelerin tarihi ve doğal güzelliklerini yakından görme imkânının sağlandığı gezi programları düzenledik. Bu projelerimizdeki amacımız gerçekleştirilen ve ileriki tarihlerde de devam edecek olan bütün projeleri gençlerimize en iyi şekilde sunmak ve bunlardan faydalanmalarını sağlamaktır. Bu etkinlikler sırasında gençlerimiz kendilerini geliştirme fırsatı bulurken, hayatın koşuşturması içinde yaşadıkları stresi en aza indirme şansını da bulmaktadırlar. Bu projeye katılan gençlerimize hayatlarında başarılar diliyor, yaptıkları projelerle gençlerimize ne kadar değer verdiklerini bir kez daha gösteren ve bizlere verdiği imkânlarla gençliği daha da ileri taşımamızı sağlayan başta sayın bakanımıza, müsteşarımıza, genel müdürlerimize ve emeği geçen bütün herkese tüm gençlerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Yerelde de bu projenin hayata gerilmesini ve uygulamasını gerçekleştiren Gençlik Merkezi Müdürlerimize, Program Koordinatörüne ve Gençlik Liderlerimize” ayrı ayrı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2017, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER