Gençlik Spor, yeni projeyle gençlere ulaşıyor

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü, “Bir Hikâye Bir Hikmet” projesi ile gençlere ulaşmaya devam ediyor.

Gençlik Spor, yeni projeyle gençlere ulaşıyor

Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü, gençlerin gelişimine katkıda bulunmak, milli ve manevi değerlerine bağlı, şehrinin ve ülkesinin geleceğine yön veren şuurlu bir gençlik yetişmesine katkı sağlamak amacıyla salon programları, kulüpler, sportif faaliyetler ve projelerle ildeki gençlere, gençlik merkezleri yoluyla hizmet sunmaya devam ediyor.

 

          Van Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen “Bir Hikaye Bir Hikmet” projesi kapsamında Gençlik Merkezlerine uzak mahallelerde yaşayan gençlere faaliyet ve projelerini anlatmak, çalışmalarını da mekan sınırlarının ötesine taşıyarak daha çok gence ulaşmayı planlıyor.

 

         14-25 yaş aralığındaki gençlerin kişilik gelişimlerinin oluşmaya ve sonrasında olgunlaşmaya başladığı yaşlar olması hasebiyle, kendilerini derinden etkileyebilecek hikâyelerden ibretlik dersler ve hikmetler üzerinde yoğunlaşarak hikaye ile bağlantılı kısa videolardan da faydalanılarak ideal olan insan modelimizin oluşturulmasına katkı sağlanması amacıyla, Van’da, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezleri ile Spor Salonlarında, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Ortaokul ve Liselerde “Bir Hikaye Bir Hikmet” projesi, gençlerin yoğun ilgisiyle yürütülüyor.

 

 

             Farkındalık eğitimi anlamında, 100_150 kişilik konferans tarzında 15-20 kişilik gruplar şeklinde ise aşamalı olarak verilen eğitimler gençler tarafından da büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Bu çalışmanın tüm Türkiye’ye modellenebilir bir proje olması için gerekli çalışmaların da yürütüldüğünü belirten Proje Koordinatörü ve Eğitim Uzmanı Burhan İçgüleç, yaptığı açıklamasında “Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren 8 Gençlik Merkezimizle “Bir Hikaye Bir Hikmet” projesinin gençlerimize aktarılması konusunda bizlerde, İpekyolu Gençlik Merkezi olarak genel koordinatörlük görevini yürütüyoruz.  Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızca yürütülen bir diğer projemiz olan “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında ise ilimize ağırladığımız öğrencilerimize de bu projemizin eğitimlerini verebilmekteyiz. Bu proje kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile iş birliği yaparak ilimizde birçok ortaokul ve lisemizde farkındalık eğitimleri yaptık. Yine İl Müdürlüğümüze bağlı Spor Salonu ve Gençlik Merkezlerimizde eğitim gören ve spor yapan yaklaşık 400'e yakın gencimize ulaşarak projemiz kapsamında selamlaşma, sabır, anne ve babaya saygı, güven, önce insan gibi değerler üzerinden aşamalı eğitimler verdik. Genel toplamda ise 2105 gencimiz ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık ve yaşamaya da devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle projenin hayata geçmesini sağlayan başta Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2019, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER