Genel Başkan Ünal Van'da…

Türk Diyanet Vakıf Sen Genel başkanı Nuri Ünal ve Başkan Yardımcısı Mustafa Ünlü İstişare toplantıları için iki günlüğüne Van’a ziyarette bulundu.

Genel Başkan Ünal Van'da…

          İlk gün Van Şube Yönetimiyle İl Müftüsü Ömer Keskin’i ziyaret ederek istişarede bulunan Genel Başkan Ünal, daha sonra, İpek yolu ve Tuşba İlçe Müftülüklerinin aylık  toplantısına katılarak Sendikal faaliyetler üzerine konuşmasını yaptı.
Edremit İlçe Müftülüğünü de ziyaret eden ve oradaki aylık toplantıya da iştirakte bulunan Genel Müdür Ünal, Başkan Yardımcısı Mustafa Ünlü beraberindeki heyetle Erciş İlçe Müftülüğünü ziyaret edip toplantıya katıldı.

 


       Bu ziyaretlerin ardından saat; Kamu Sen İl Temsilcisi Suat Sayacı ve Yönetimi, Türk Diyanet Vakıf Sen  İl yönetimi ve de İlçe Temsilcileriyle istişarelerde bulunmak üzere bir araya geldi.


        “SENDİKALARIN SİYALAŞMASINA KARŞIYIZ”
Şube Başkanı Mehmet Yazar açılış konuşmasını yaptıktan sonra söz olan Genel Başkan Nuri Ünal sendikaların siyasallaşmalarına karşı olduklarını, sendikaların adam kayırma ve hak gasp etme yeri değil, Hak arama yeri olduğunu, bu konuda adaleti ve hakkaniyeti gözetmek gerektiğini vurguladı.

 

 
          Daha sonra konuşmalarına devam eden Nuri Ünal amaçlarının çalışan diyanet personelinin maddi ve manevi sıkıntılarını giderecek çalışmalar yapmak ve bunlara çözüm üretmek olduğunu  söyledi.
Sendikacılığı Üç yola  ayıran Genel başkan şöyle sıraladı: Birinci kısım her şeye karşı olan; iyi de olsa kötü de olsa karşıdaki insanların görüşüne karşı çıkan kesimdir ki, bunların topluma verecekleri hiç bir şey yoktur. İkinci yol ise, herşeye eyvallah diyen, doğruda da yanlışta da tamam diyen anlayıştır. En tehlikeli olan yol da bu yoldur. Maalesef günümüzün yetkili sendikası bunu yapmaktadır.
Üçüncü yol ise Yanlışa yanlış, doğruya doğru diyen, yanlış kimden gelirse gelsin karşısında olan ve doğrunun yanında yer alan kişilerin gittiği yoldur.’ İfadelerini kullandı.

 


        Sözlerine daha sonra şöyle devan eden Başkan Nuri Ünal birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, ‘sendikacılığın bir ayrıştırma vasıtası yapılmamasını, her şeyden önce kendilerinni toplumun önde gidenleri olarak, farklı görüşlere  ve bakış açısına sahip olsak bile arkadaşlığın ve dostluğun devam etmesi gerektiğini, sendika olarak değil 420 bin kişilik bir aile olduklarını belirtti.
Ünal, 3600 ek gösterge, 4 B sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, atama nakiller, lojmanlar gibi konularla ilgili de bilgilendirme yaptı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2019, 17:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29