Genel Müdür Kaplan, Erciş'teki arıtma tesisini inceledi

VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, Van’ın ikinci en büyük atık su arıtma tesisi olan Erciş Gölağzı Atık Su Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

Genel Müdür Kaplan, Erciş'teki arıtma tesisini inceledi

   Van Gölünün karşı karşıya kaldığı kirlilikten arındırılmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Van Su ve Kanalizasyon İdaresinin(VASKİ)hem Van merkezinde hem de ilçelerde yeni arıtma tesisi yapımları devam ediyor.

   Van Merkez İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi yapım işlemleri sürerken, Van’ın ikinci en büyük atık su arıtma tesisi olan Erciş Gölağzı Atık Su Arıtma Tesisi ise tam kapasite hizmet vermeye başladı. Tesis İller Bankasından devralınarak VASKİ tarafından işletmeye alındı.

    VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan da, devralınmakta olan Erciş Gölağzı Atıksu Arıtma tesislerine giderek incelemelerde bulundu.

   Kaplan, beraberinde Arıtma Tesisleri Daire Başkanı Murat Aslan ve teknik heyetin de bulunduğu incelemelerinde tesis ile alakalı detaylı bilgiler aldı. Tesisin tüm ünitelerini gezerek tek tek inceleyen VASKİ Genel Müdürü Kaplan, tesisin Van Gölünün kirlilikten arındırılması ve nüfusu gittikçe artan Erciş için büyük önem taşıdığını ve tam arıtma yaparak  gölün tamamen temiz kalmasını sağladığını ifade etti.

    Van'ın Erciş ilçesinde 5 yıl önce yapımına başlanan ve 2018 yılında dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ın telekonferans sistemiyle katılarak hizmete açılan 30 bin metrekarelik alan üzerine kurulan tesis için 45 milyon TL harcandı.

   Erciş’in 30 yıllık atık su ihtiyacının arıtılmasını sağlayacak kapasiteye sahip arıtma tesisinin İller Bankası ile yapılan kesin kabul işlemleri sonrası VASKİ tarafından işletilmesi için devir işlemleri tamamlandı.

   Van Gölünün kirlilikten arındırılmasına yönelik yapılan tesisin,  tam arıtma yaptığı ve Erciş ilçesinin sahillerinin tamamen temiz kalmasını sağlayacağı belirtildi.

    Gölağzı Atık Su Arıtma Tesisinin Erciş İlçesinin tamamına hizmet vereceği ve 2048 yılına kadar 205 bin nüfusa yetecek kapasitede olduğu açıklandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2020, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29