Genel Müdür Tekataş'tan 28 Şubat tepkisi…

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Ali Tekataş, 28 Şubat Darbesinin yıldönümünde bir mesaj yayınlayarak, darbelerin ülkemiz ve milletimize çok bedellere mal olduğunu belirterek, her türlü darbeyi şiddetle kınadıklarını açıkladı.

Genel Müdür Tekataş'tan 28 Şubat tepkisi…

   Ülkemizin tarihinde ne hazindir ki, darbelerin bıraktığı iz ve onulmaz yaraların oldukça fazla olduğuna değinen Tekataş, "Neredeyse her 10 yılda bir darbelerin yaşandığı bu güzel ülkede, milletimiz ve ülkemiz nice acılara muzdarip oldu ve çok ağır bedeller ödemek durumunda kaldı" dedi.
    Açıklamasında 15 Temmuz hain darbe girişimine de vurgu yapan Tekataş, "Yakın tarihte bu millet 1980 askeri darbesini, 28 Şubat Post modern darbesini ve nihayetinde 15 Temmuz'da FETÖ terör örgütüne mensup hain güruhun yapmaya kalkıştığı ama halkımızın canıyla karşı durduğu ve başarılı olmadığı bir darbe teşebbüsüne şahitlik etti. 28 Şubat 1997'de yaşanan ve meşru bir hükümete karşı yapılan post modern darbe sonucu halkın oylarıyla demokratik ve şeffaf bir seçimle başa gelen kabine görevden uzaklaştırıldı. Bilhassa muhafazakar kesimlere yönelik çok ciddi bir sindirme politikası güdüldü. On binlerce mağduru ve ekonomiye verdiği milyarlarca liralık zararı hiç unutulmadı ve unutulmayacak.  Bu ülkede milletimizin feraseti, cesareti ve gayreti ile artık o karanlık günlerin bir kez daha yaşanmayacağına inanıyoruz. Geçmişten gelen köklü ve kadim bir gelenek ve tarihe sahip olan bu milletin 15 Temmuz'da gösterdiği kahramanlık ve şahadete korkusuzca yürümesi tüm dünyaya örnek teşkil etmiştir. 28 Şubat gibi halkın iradesine yönelik yapılan çağdışı darbenin yıldönümünde bir kez daha tüm darbeleri şiddetle kınadığımızı yüksek sesle haykırıyoruz. Ülkemizin aydınlık yarınlara yürüdüğü ve milletçe kenetlendiği bu günlerde darbeye teşebbüs bile edilemeyeceğini bilinmesi gerekir. İman aşkı ve millet- vatan sevgisiyle dolu olan halkımızın darbelere karşı dururken şehit olanlarına rahmet, gazilere de uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum" ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2018, 15:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER