Genel Sekreter Yalçın, VAYAB üyeleriyle bir arada…

Van Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Van Şair ve Yazarlar Birliği (VAYAB) üyeleri ile Atatürk Kültür Parkı'ndaki kafede bir araya geldi. Şiirlerin okunduğu ve türkülerin söylendiği programda renkli görüntüler ortaya çıktı.

Genel Sekreter Yalçın, VAYAB üyeleriyle bir arada…

         Van Büyük Şehir Belediyesinin öncülüğünde Van Şair ve Yazarlar Birliği (VAYAB) organizasyonunda Dem Meclisi kuruldu.
Atatürk Kültür Parkı Ahşap Kafede ilki gerçekleştirilen Dem Meclisi sohbetine Van' da görev yapan Akademik camia başta olmak üzere bir çok sanat ve kültür erbabı katıldı.

 


       Muhlis Geylani, Şakir Gözütok, Zeki Taştan, Ümit Kayaçelebi, Müştehir Karakaya, Mehmet Feyat, Erkan Düz, Melih Erzen, Orhan Demirtaş, Ercan Ulutaş, Yusuf Sahik, Nurhan Atmaca, Hüsamettin Ergül ve Aşık Mehmet Çaglari gibi sanatçıların başını çektiği usta isimler, geceye katılanlara güzel dakikalar yaşattı.

 


     Van Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Dem Meclisi sohbeti ile ilgili yaptığı açıklamada; "Belediye olarak sanata ve kültürel çalışmalara katkı vermek bizim görevimiz bu doğrultuda yapılacak tüm çalışmaları destekleyeceğiz inşallah" diyerek sözlerini tamamladı.


     Dem Meclisi sohbeti ile ilgili açıklama yapan VAYAB Başkanı Yaşar Adıyaman ise "Biz yakın bir zamanda kurulmuş yeni birlik olmamıza rağmen Van' daki Kültür, sanat ve edebiyat çalışmalarına öncülük etmekteyiz, belediyemizin destekleri ile daha çok çalışma yapmak istiyoruz, bize destek olan herkese teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

 


      Dem Meclisi sohbeti buluşmalarının Van Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ayda bir aynı mekânda gerçekleştirileceği belirtildi.
Programı İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürü Şükrü Akyüz ve gazeteci-yazar Baki Karaca da takip etti.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2018, 18:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER