Gevaşlılar İstanbul / Esenyurt`da bir araya geldi

Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Gevaşlılar Dayanışma Gecesi”nde binlerce Gevaşlılar bir araya geldi. Esenyurt Belediye başkanı Ali Murat Alatepe, Gevaş Belediye başkanı Sinan Hakan, VİŞAD Genel Başkanı A. Fatih Hatunoğlu, Vanfed Başkanı Fevzi Donat, Gevaş Minibüsçüler kooperatif başkanı, Gevaş Muhtarlar derneği başkanıve çeşitli STK’lar katıldı. Alatepe: Van bizim memleketimizdir

Gevaşlılar İstanbul / Esenyurt`da bir araya geldi

     Salondakilere hitap eden Esenyurt Belediye başkanı Ali Murat Alatepe, belediye olarak ilçemize nasıl bir hizmet anlayışına sahip isek, Van ve Gevaş için de aynı hizmet anlayışını gösteriyoruz, dedi. Esenyurt’a yaptıkları hizmetlere değinmeyen Alatepe, Van’da yaptıkları hizmetleri anlattı. Gevaş belediyesi binasını yaptıklarını belirten Alatepe, çok yakında kültür binamızı da hizmete açacağız, dedi.


      Gevaş Dernekler Birliği başkanı İsmail Ayaz’ın başarılarına değinen Alatepe, bu akşam alınan Federasyon kararını mutlulukla karşıladığını söyledi.
Halk tarafından büyük bir sevgiyle karşılanan Alatepe, yaptığı samimi konuşma salondakiler tarafından coşkuyla karşılandı. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Alatepe, bundan sonrada Gevaş’ımıza her türlü yardımı sunacağız ve en kısa zamanda Gevaş’ı ziyaret edeceğinin müjdesini de verdi. 


      Hakan: Bu birlik tablosu bizim gücümüzü gösteriyor
Gecede konuşan Gevaş belediye başkanı Sinan Hakan, bu akşam burada toplanan hemşerilerimiz bizi fazlasıyla memnun etmiştir, dedi.


       Gevaş Paltformu’ndan Gevaş Federasyonuna geçilmesi ve bütün derneklerimizin tek çatı altında toplanması Gevaş-İstanbul arasında bir köprü görevi üstlenmesiyle birlikte halkımızın gücünü bir noktada toplanmasına vesile olduğunu söyledi.
Benzer bir etkinliği Gevaş’ta da düzenleyeceklerini belirten Hakan, bu güne kadar yaptığımız hizmetler ortada, ancak bu yetmez, ilçemiz daha güzel yerlere gelmesi gerektiğini ve bundan sonra da yapacağımız hizmetlerle daha iyi bir Gevaş arzuladıklarını belirtti.
Esenyurt belediyesinin Gevaş’ta yaptığı hizmetlerle sürdüren Hakan, belediyesine teşekkür etti. 
Hatunoğlu: Gevaş Dernekler Federasyonu bir gücün temsilcisidir


     VİŞAD Genel başkanı Ahmet Fatih Hatunoğlu, yaptığı konuşmada, bu gece bir kez daha şunu göstermiştir ki, artık Gevaşlılar bir olmayı, diri olmayı ve birlikte başaramayacağı her hangi bir konu olmadığını ortaya koymuştur, dedi.
Gevaş Dernekler Federasyonu ilanıyla birlikte İstanbul’da bir gücün temsilcisi olduğunu da ortaya koyduğunu belirten Hatunoğlu, Esenyurt’ta ciddi bir nüfusa sahip olan Vanlıların, bil hasa Gevaşlıların artık her platformda var olmaları gerektiğini söyledi.
Donat: Vanlılar Artık Gücün Farkında
VANFED Başkanı Fevzi Donat yaptığı konuşmada, temsiliyette eşitlik, adalette eşitlik, yönetimlerde söz sahibi olma konusunda eşitlik istediklerini söyledi.


     Gevaş Dernekler Birliğiniz Federasyon kararından son derece mutluluk duyduklarını belirten Donat, diğer ilçe derneklerimizin de biran önce federasyon olmaları çağrısında bulunarak, Van Dernekler Federasyonun Konfederasyon olması gerektiğini söyledi.
Ayaz: Birlikten Federasyona geçiyoruz
Gevaş Dernekler Birliği Başkanı İsmail Ayaz gecede yaptığı konuşmada şunları söyledi:
Saygıdeğer Vanlılar, Gevaşlılar bu akşam bu salondan güzel ve güçlü bir birlikteliği gerçekleştiriyoruz. Bu anlamlı programımıza katkı sunan Esenyurt belediyemize sunmuş olduğu bu mekândan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca gecemizin daha güzel geçmesini sağlayan ve maddi katkı sunan değerli iş adamlarımıza da teşekkür ediyorum.
Burada her ne kadar Gevaşlılar gecesinden bahsediyor olsak da, bu dayanışma gecesi tüm Vanlıların gecesidir. Dolayısıyla burada bulunan sayın van dernekleri başkanları nezdinde tüm Vanlıları da selamlıyorum.
14 derneğimizin yer aldığı Gevaş dernekler birliği olarak uzun zamandır çeşitli etkinliklerle istanbul gibi büyük bir kentte var olma ve buradaki insanımızın dayanışmasını, kalkınmasını ve birlikte daha güçlü olma gayreti içindeyiz. Vanlılar olarak İstanbul’da 400 bin nüfusa sahibiz. Hemen hemen bütün Vanlıların da gayreti bu yöndedir. Ancak biz Gevaşlılar üzerinde bir takım konuları ele almak istiyorum. 

 
          Nüfusumuzun büyük bir kısmı Esenyurt’ta ikamet ediyor. Bağcılar, Arnavutköy, Sultangazi, esenler, Beylikdüzü, Avcılar ve diğer ilçelerde ikamet ediyoruz. Doğduğumuz yer ile doyduğumuz yerin mensupları olarak sivil bir örgütlenme ile dayanışma içerisindeyiz. dolayısıyla bu akşam burada toplanmamızın nedenlerinden biri de bu dayanışmayı, bu birlikteliği daha pekiştirmek içindir.
Birlik ve beraberlik her sorunun üstesinden geleceğimizin de teminatıdır. Dolayısıyla STK’lar olarak bu bilinç ve gayretle hareket etmekteyiz. Ve şuna inanıyoruz ki bir birliğimiz her türlü zorlukların üstesinden gelecektir.


       Birlikte sosyal, kültürel, eğitim ve yardımlaşmanın yolu da dernekçilikten geçer. bu bilinçle gevaş derneklerimizi bir araya getirip, halkımız arasında işetişimi sağlamaktayız…
Yurdumuzun farklı bölgelerinden gelip İstanbul’u kendilerine yurt edindikleri gibi, bizler de aynı duygu ve gerekçelerle bugün buradayız. Dolayısıyla bizimle aynı kaderi paylaşan hemşeri dernekleri ve diğer il dernekleriyle dayanışma içerisinde olup, birlikte neler yapılabilir konusunda bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Bizim bu felsefemiz aynı zamanda ülkemizin birlik ve beraberliğine hizmet anlamına geliyor. Bu bizim görevimizdir…


       Bir STK olarak görevimiz yöre halkımızın ikamet ettiğimiz bölgelerde kent kültürüne entegre etmekle birlikte, Van arasında doğru bir iletişim sağlamak ve bu bağlamda birlikte kalkınmayı amaçlıyoruz. Kendi aramızda sosyal, kültürel faaliyetleri sağlarken, aynı zamanda işbirliği yaparak ticaretimiz de geliştiriyoruz. Şuna inanıyoruz; ekonomisi güçlü STK’ların birlikteliği esnafımızı da güçlendirir. Güçlenen esnafımız ve iş adamlarımızla birlikte halkımız da kalkınır…
Bu düşünceyle birlikte kalkınmayı hedefliyoruz. Elbette bunu ancak halkımızla birlikte başarabiliriz. İşte bu sebeple bu akşam böyle nezih bir ortamda bir araya gelmiş bulunmaktayız.


     Vanamızın ve bilhassa ilçemizin değerlerini doğru tanımlamak ve tanıtmak bizim önceliklerimizin başında gelmektedir. Yıllardır biz bunu daha çok piknik, yayla şenlikleri düzeyinde gerçekleştiriyorduk. Önümüzdeki süreçte her yıl olduğu gibi yine bu faaliyetlerimiz gerçekleştireceğiz. bu gibi faaliyetleri Van dernekleri federasyonu, dolayısıyla diğer ilçe derneklerimizle birlikte gerçekleştiriyoruz. bu özveriyle hareket eden ve şuan aramızda bulunan ilçe ve köy dernek başkanlarımıza da teşekkür ediyorum.
Nasıl ki kendi ilimiz, ilçemiz ve mahallelerimiz için bu gayreti gösteriyorsak, aynı şekilde İstanbul’da bulunduğumuz bölgelerde de aynı özveriyle hareket edip, buraların da bizim kentimiz olduğu bilinci içindeyiz. İlimiz, ilçelerimiz için hangi duygu ve düşünce içerisindeysek, bugün burada ikamet etiğimiz Esenyurt, Bağcılar, Sultangazi, Arnavutköy ve diğer ilçelerimiz için de aynı düşünceyi taşımaktayız. Çünkü biz buralıyız ve buraların kalkınması için üzerimize düşen her türlü faaliyetleri yapmak durumundayız.


      Biresyselci bir düşünceden ziyade, toplumsal bir hareket ve birlikteliği önceliyoruz. Artık buralıyız ve buralı olmanın hassasiyetleri göz önünde bulundurarak yaşamın her alanında olduğu gibi, siyasal, ekonomi ve söz sahibi olabilme gayretlerini de sürdüreceğiz.
Bölgemiz başta olmak üzere ülkemizin karşı karşıya kaldığı her türlü nifakların farkında olduğumuzu da belirtmek isteriz. Biz Vanlılar olarak, Gevaşlılar olarak asla toplumumuzun, ülkemizin menfaatine aykırı hareket etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Tek gayemiz birlikte nasıl huzurlu ve mutlu yaşayabiliriz felsefesi üzerine kuruludur. Dolayısıyla bireyden başlayan bilinçlenme, toplumsal sorumluluk gayesi yine STK’ların özverisiyle mümkündür.


       Bugün burada şu gerçeği daha net görmekteyiz. Yani birliğimizin daha üst seviyeye getirmekten başka bir şansımız yoktur. 2012’den itibaren kurulan Gevaş platformu, iki yıl önce Gevaş dernekler birliği olarak yoluna devam etmiştir. Gelen talepler üzerine bu birliğin resmileşerek Gevaş dernekler federasyonu olarak yoluna devam etmesi zaruri görülmüştür. Bünyemizde bulunan 14 derneğin yaptıkları kongrelerde karar alarak federasyonumuzun kurulması yönünde karar almışlardır. Bizler de bu çağrıyı önemseyip ilk adımımızı atmış bulunmaktayız. 


       Bu akşam bu muhteşem kalabalığın önünde bu müjdeyi de vermek istiyorum; artık Gevaş dernekleri olarak yolumuza devam edeceğiz. Gevaş dernekler federasyonumuz halkımıza, ilimize, ilçemize ve halkımıza hayırlı olsun.
Özel Teşekkür
Ayaz, konuşmasının sonunda Belediyesinin Gevaş’ta yaptığı hizmetlere değindi. Eseyurt belediye başkanının Gevaşlıların gönlünde özel bir yeri olduğunu söyleyen Ayaz, Esenyurt’ta da halkımızın sorunlarıyla yakından ilgilenen ve çözüm noktasında bize yardımcı olan Sayın Alatepe başkanımıza kurum ve halkımız adına teşekkür ediyorum, dedi.
Bir özel teşekkür de Sinan Hakan’a
Göreve geldiği günden itibaren yaptığı hizmetlerle Gevaş’ın çehresini değiştiren sayın belediye başkanımız Sinan Hakan’ın, projeleriyle ve ikili ilişkileriyle halkın gönlünde taht kurduğunu söyledi.
Yöresel yemeklerin ikram edildiği gecede, sanatçı Ünal Zorer’in muhteşem muhteşem müzik ziyafetiyle son buldu.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2021, 17:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER