Geziyi tamamlayan öğrenciler Van'a döndü

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen "Biz Anadolu'yuz" projesi kapsamında Çanakkale ve İstanbul'a giden 100 öğrencinin gezisi tamamlandı ve öğrenciler Van'a döndü.

Geziyi tamamlayan öğrenciler Van'a döndü

   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde İçişleri Bakanlığı tarafından "Biz Anadoluyuz" Projesi kapsamında, ülkemizin doğusu ile batısı arasında var olan kardeşlik bağının artırılması, Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşayan çocukların daha önceden hiç görmedikleri şehirlerdeki tarihi ve kültürel yerleri görüp tanıması, sosyal barışa, kardeşlik, huzura katkı sunulması amacıyla; Van İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü koordinesinde Van Merkez Okullarında eğitim gören dezavantajlı 100 öğrenci seçilerek İstanbul ve Çanakkale'ye gönderilmişti.
   Yapılan geziler arasında Çanakkale İlinde; Kilitbahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Seyit Onbaşı Anıtı, Ezineli Yahya Çavuş Anıtı, Şehitler Abidesi, Anzak Koyu Kanlı Sırt 57. Alay Şehitliği vb.; İstanbul İlinde ise; Sultanahmet Camii, Yerebatan Sarnıcı, Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Dolmabahçe Müzesi, 15 Temmuz Anıtı, Boğaz     Gezisi Turu  vb. yerler profösyönel rehberler eşliğinde gezildi.
    Gezi Programında çocukların, İstanbul ve Çanakkale İllerinin tarihi ve kültürel yerlerinin gezilmesinin yanı sıra İlhan Cavcav sezonu 18. Haftada Fenerbahçe ve Göztepe Spor Kulüpleri arasında oynanan Süper Lig karşılaşmasına götürüldü.
   Çocuklar, gezi sonrası Van'a döndü.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2018, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29