Göle dökülen zift dağılmadan temizlendi

Van Büyükşehir Belediyesi, devrilen zift yüklü tankerin Van Gölü’ne düştüğü ihbarı üzerine harekete geçerek, ziftin göle dağılmasının önüne geçti.

Göle dökülen zift dağılmadan temizlendi

   Gece geç saatlerde Batman’dan Van istikametine gelen ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 72 AJ 262 plakalı zift yüklü tanker, Edremit İlçesi Çimento Fabrikası civarında sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi üzerine devrildi.

   Hafif yaralanan sürücü kaza yerine gelen ambulans ile hastaneye kaldırılırken, tankerden dökülen zift, Van Gölü’ne doğru akmaya başladı.

   Çevreden geçen duyarlı vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’ne bağlı 10 kişilik ekip süratlen olaya müdahale ederek ziftin göle dağılmasını önledi. Ekiplerin titizlikle yürüttüğü çalışmalar sayesinde göl çevresinde büyük bir facianın eşliğinden dönülmüş oldu.

   Olayla ilgili konuşan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Selçuk Doğru, titiz bir çalışma neticesinde olayın önüne geçtiklerini belirterek, ihbarı yapan vatandaşlara duyarlılıklarından ötürü teşekkür etti.

   Doğru, “Gece geç saatlerde Batmandan ilimize zift taşıyan tanker maalesef Van Gölü sahiline yakın bir noktada trafik kazası geçirmiş. Vatandaşlarımız tarafından, devrilen tankerden dökülen ziftin göle doğru aktığı ihbarı ile olay yerine 10 kişilik Sahil temizlik ekibimizi sevk ettik. Ekiplerimiz süratlen harekete geçerek ziftin göle dağılmasının önüne geçti. Birçok özelliğiyle ülkemiz için önemli yere sahip olan Van Gölümüz, her birimizin sorumlulukları arasındadır. Bu sebeple, sahil temizlik ekiplerimizin göl temizliği ile ilgili çalışmalarının devam edeceğini ifade etmek istiyor, duyarlı vatandaşımıza teşekkür ediyorum” dedi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2018, 13:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29