Güler, Van'daki tarım fuarını değerlendirdi

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, Van’da düzenlenen 10. Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nın başarılı bir şekilde tamamlandığını belirtti.

Güler, Van'daki tarım fuarını değerlendirdi

      Pandemi başından itibaren yasaklanan fuarların yapılmaya başlamasıyla beraber yapılan ilk fuar olan Van Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı ülke genelinde sonucu merakla beklenen fuarlardan biriydi.

    Fuar ile ilgili açıklamada bulunan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler “Korona virüs nedeniyle fuarların yasaklandığını, ancak normalleşmenin başlamasıyla tarım anlamında yapılan ilk fuar olma özelliğini taşıyordu. Türkiye’nin merak etiği fuarlardan biri olan Van Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı; nasıl geçeceğin bizim için de olduğu gibi fuarcılık sektörü için de son derece önemliydi. Bu fuarı organize etmemizdeki en önemli sebeplerden biri hem sektöre hem de topluma hayatın devam ettiğini belirtmek ve moral vermekti ve bunda başarılı olduğumuzu da gördük. Biz, şunu söylemeye çalıştık; elbette bu günler geçecek, bizlerin daha çok çalışması üretmesi ve ayakta durması gerekiyor, yoksa bu süreç geçtiğinde farklı buhranlar yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

    Güler fuarın sektöre ve topluma büyük bir moral verdiğini belirterek; “Bu sıkıntılı süreçte böyle bir organizasyon çok büyük bir riskti, ama biz riskten kaçmadık. Çok mücadele ettik, her kesin kafasında soru işaretleri vardı, biz yapacağımız işi ve alacağımız tedbirleri iyi anlattık ve gerekli tedbirleri üst düzeyde alarak başarılı bir şekilde ve sorunsuz bitirdik. Fuara 62 stantta ülke genelinde 130 markanın tanıtım yaptığı fuarın 8.300 kişi tarafından ziyaret edildiği belirtildi. Özellikle bu sıkıntılı süreçte bu katılımın çok büyük önem arz etiğini belirten Güler; insanlar Van’ın potansiyelini biliyor ve bize karşı bir güven besliyor, bunu çok önemsiyoruz. Bilindiği gibi ülkemiz genelinde birçok büyük fuar; katılımcı olmadığından ya iptal edildi ya da ertelendi. Katılımcılarınızın bize ve Van halkına güvenerek katılmaları takdire şayandır. En büyük mutluluklarımızdan biri de bize güvenen katılımcılarımızın memnun ayrılması ve onlara mahcup olmamamızdır. Güler bundan sonraki dönemde de ilk günkü heyecanla ve şevkle Van’ın ekonomisine, kalkınmasına ve tanıtımına katkı yapmak için var gücümüzle çalışacağız. Bundan kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın” dedi.

     Fuarın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Güler, “Başta ekip arkadaşlarım olmak üzere fuarın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese, bize güvenerek gerek ilimizden gerek Türkiye’nin çeşitli illerinden binlerce kilometre yol kat ederek katılım sağlayan tüm katılımcı firmalarımıza, bu sıkıntılı süreçte fuarı ziyaret ederek verimli geçmesini sağlayan ziyaretçilerimize ve fuarın topluma ulaşmasında emeği olan değerli basın mensuplarına teşekkür ederiz” diye konuştu.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2020, 16:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29