Gülpınar: Bodrum maçının hakkı beraberlikti

Vanspor Futbol Kulübü Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, Bodrumspor maçını değerlendirerek, “Bodrumspor maçında iki takımın da atakları vardı. Biz, birçok net pozisyona girdik, ama karambolden yediğimiz golle maçı kaybettik. Üzgünüz” dedi.

Gülpınar: Bodrum maçının hakkı beraberlikti

  Bodrumspor karşında maçı iyi domine ettiklerini ve önemli gol pozisyonları bulduklarını vurgulayan Vanspor Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, her zaman iyi oynayan veya hak eden tarafın kazanamadığını söyledi.

  Bodrum karşısındaki mücadeleyle play-off’a kalmaları halinde rakiplerinin kendilerinden daha iyi takımlar olmadıklarını gördüklerini belirten Gülpınar, onları geçebilecek güçte olduklarını            söyledi.

  Ligin en iyi yerde bitirmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirten Gülpınar, hiçbir bahanen arkasına sığınmadıklarını ve oynayan arkadaşlarla yapabildiklerinin en iyisini yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

  Futbolun bir sonuç oyunu olduğunu belirten Gülpınar, oynanan güzel futbolun sonuca yansımamasının çok fazla bir öneminin olmadığını vurguladı. Gülpınar, Kırşehir maçından 3 puanla ayrılıp, tekrar bir galibiyet serisi başlatmak istediklerini anlattı.

  “POZİSYON ÜSTÜNLÜĞÜ BİZDEYDİ”

  Bodrum maçında pozisyon üstünlüğünün kendilerinde olduğunu belirten Gülpınar, “Kazanacağımız veya berabere kalacağımız bir maçı kaybettik. Oyun üstünlüğü, pozisyon üstünlüğü bizde olan bir maç oynadık. Oyunu genelde domine ettik ama maalesef gol atamadık. 3-4 tane net pozisyona girdik. Maalesef 82. Dakikada yediğimiz golle mağlup olduk. Berabere üzüleceğimiz maçta puandan olduk. Ama yapacak bir şey yok. Futbolda bu tür şeyler oluyor. Her zaman iyi oynayan yada hak eden kazanmıyor. Maalesef bir karambol golüyle maçı kaybettik. En azından şunu test ettik. Bizim play-off grubundaki takımların son hallerini görme anlamında, play-off’a kaldığımızda rakiplerimizin bizlerden daha iyi takımlar olmadığını, onları geçebilecek güçte olduğumuzu gördük. İyi oyunu deplasmanda rakibe bu kadar kabul ettirdiğimiz için mutluyuz. Karacabey maçındaki oyunla, Bodrumspor karşısındaki oyun çok farklıydı. Bodrum maçında istek, arzu üst seviyedeydi. Eksiklerimiz vardı ama bunları hiçbir zaman bahane etmedik. Çıkan oyuncularımızda ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Aslanlar gibi mücadele ettiler. Gönül isterdi ki 3 puan alalım ama maalesef puansız döndük. Daha 12 hafta var. Toplayabildiğimiz kadar puanları toplayıp, bitire bildiğimiz en üst sırada bitirmek için elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz” dedi.

  “LİGİN EN İYİ YERDE BİTİRMEK İÇİN ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ”

  Bodrum karşısında önemli pozisyonlara girdiklerini belirten Gülpınar, “Bodrum maçında girdiğimiz yüzde yüzlük 3-4 tane pozisyon var. Sedat’ın serbest vuruştaki şutu var. Top içeriden mi çıktı, çizgiden mi bilmiyoruz. Bu sezon başımıza birkaç tane böyle pozisyon geldi. Burhan Arman’ın yine yerde kaldığı pozisyon var. İçeride mi, dışarıda mı tartışılır. Oktay’ın karşı karşıya pozisyona var, Şiyar’ın net bir kafa topu var, Barış’ın direkten dönen topu var. Maalesef bazen olmayınca olmuyor. Bizi sevindiren tarafı, oyuncularımızın iyi mücadelesi oldu. Bu görüntü, bu istek, arzu olduktan sonra Allah’ın izniyle bu maçı kaybettik ama bundan sonraki maçlar için çok iyi bir sinyal verdiler. Her zaman iyi oynayıp kazanmıyorsunuz veya her zaman kötü oynayıp kaybetmiyorsunuz. Bunlar var. Bizi mutlu eden tarafı sonucun haricinde genel anlamda iyi bir futbolun ortaya konulmasıydı. Gönül isterdi ki 3 puanla dönelim, ama olmadı. Vanspor’u bu arkadaşlar buraya kadar getirdi. Sabredeceğiz, bekleyeceğiz. Ligin en iyi yerde bitirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız” diye konuştu.

  “TEKRAR BİR GALİBİYET SERİSİ BAŞLATMAK İSTİYORUZ”

  Hiçbir bahanenin arkasına sığınmadan ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerini belirten Gülpınar, “Biz geldikten sonraki Sakarya maçıyla başlayan iyi bir futbol dönemimiz vardı. Deplasmanda Sakarya’dan alınan 1 puan kötü değil diye düşünüyorum. Bizi sıkıntıya sokan tek maç Karacabey maçı oldu. Bodrum’da sonuçta rakibimiz. 2 aşağı, 2 yukarı puansal sıralamada aynı yerdesiniz ve denk takımlarsınız. Bunun üzerine deplasmanda oynuyorsunuz. Bu tip maçlar 3 tipli sonuca açıktır, ama bizi sıkıntıya sokan Karacabey mağlubiyeti oldu. Lig uzun bir maraton, 25 tane maç oynamışız. Bilindiği gibi kadro derinliğimiz çok fazla değil. Bu hafta Utku’nun, Yakup’un, Emre’nin olmaması bahane değil ama sonuçta bu oyuncularda bizim için önemli oyuncular. Kullanabileceğimiz oyunculardı. Biz hiçbir bahanen arkasına sığınmıyoruz. Oynayan arkadaşlarla yapabildiğimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Herkes bu takımın futbolcusu ve herkes her an görev alabilir. Herkese fırsat vermeye çalışıyoruz. Oynanan futboldan memnunuz. Futbol bir sonuç oyunu, oynadığınız iyi oyunu sonuca yansıtamadığınız zaman çok fazla bir önemi olmuyor. Artık önümüzdeki Kırşehir maçından 3 puanla ayrılıp, tekrar bir galibiyet serisi başlatmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

  Öte yandan geçen Perşembe deplasmanda oynanan Bodrumspor-Vanspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle ev sahibi Bodrumspor Profesyonul Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

  Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29