Gülpınar: Kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz

Vanspor Futbol Kulübü Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, geçtiğimiz hafta deplasmanda karşılaştıkları Sakaryaspor karşısında iyi bir oyun ortaya koyduklarını belirterek, galibiyeti kaçırdıklarını söyledi. Gülpınar, yarın sahalarında konuk edecekleri Karacabey Belediyespor'u mağlup ederek, yollarına devam etmek istediklerini vurguladı.

Gülpınar: Kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz

  Sakarya maçında oyunun genelinde topa sahip olduklarını ve rakibe net pozisyon vermeden maçı tamamladıklarını belirten Vanspor Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, talihsiz bir golle galibiyeti kaçırdıklarını ifade etti.

  Yarın Van'da konuk edecekleri Karacabey Belediyespor'u mağlup etmek istediklerini belirten Gülpınar, bundan sonraki bütün maçların zorlu geçeceğini söyledi. Gülpınar, Karacabey karşısında 3 puanla ayrılarak Eyüpspor'u takibe devam edeceklerini ifade etti.

  "DOĞRU FUTBOLU OYNAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

  Futbolcularının Sakaryaspor karşısında özverili bir oyun sergilediğini belirten Gülpınar, "Takımımız Sakarya karşısında çok iyi mücadele etti. Maçı kazanmayı çok istediler. Rakibe net bir pozisyon vermeden maçı bitirdik. Ama maalesef olmayacak pozisyonda golü yedik. 80-85'ci dakika arasında Utku'nun net bir pozisyonu var. Onu atabilseydi belki galip gelecektik. Ama olmadı. Yapacak bir şey yok. Bütün oyuncu kardeşlerimi canı gönülden tebrik ediyorum. Müthiş bir mücadele ortaya koydular, iyi bir yardımlaşma ortaya koydular. Oyunun genelinde topa sahip olan takım Sakaryaspor olarak gözükse de, oyunun kontrolü açıkçası bizdeydi. Net pozisyonlar vermedik. 3 puanı hak etmiştik ama olmadı. Sonuçta Sakaryaspor gibi bütçesi bizden çok çok daha iyi olan takımdan 1 puan almakta, baktığımız zaman kötü değil. Gönül isterdi ki 3 puan alalım. Bu tip maçlarda kazanamıyorsanız, kaybetmemek de önemli. Artık Karacabey maçına bakacağız. Maçta biz öne geçtikten sonra Sakaryaspor oyunu biraz daha sertleştirdi. Hakem de buna müsamaha gösterdi. Üzeyir'e yapılan sert faulde kart bile çıkmadı. Bu maçtan bağımsız olarak Yakup'un bir sakatlığı vardı, onu kullanamadık. Üzerine Üzeyir'in oyundan çıkmak zorunda kalması, hakikatten oyun planımızı bozdu. Biraz da farklı oyuncuları kullanmak zorunda kaldık. Hiçbir bahanenin arkasına sığınmadan doğru futbolu oynamaya çalışıyoruz. Onu da futbolcu kardeşlerim sonuna kadar yerine getirdiler. Ağır zeminde, rakibin kışkırtmasına, hakemin o kadar müsamaha göstermesine rağmen oyun içinde kalıp, futbol oynamaya çalıştılar. Hepsini tebrik ediyorum" dedi.

  "TAKIMIMIZ FUTBOL ADINA DOĞRU İŞLER YAPIYOR"

  Vansporlu futbolcuların ortaya koydukları oyundan keyif aldıklarını belirten Gülpınar, "Bizde kenarda oynadığımız oyundan hakikaten keyif alıyoruz. Baktığımız zaman ilk 5'te yer alan takımlarla, bizim takımımızın bütçesi mukayese edilemez. İlk beşte yer alan takımlar, bütçe olarak bizden çok çok daha iyi takımlar. Ama futbola baktığınız zaman bizim takımımız onlardan daha iyi futbol oynuyor diyebilirim. Burada futbolcu kardeşlerimizin özverisi, birbirileriyle dayanışması, arkadaşlığı bunu belirleyen faktör diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

  Antrenman anlamında oyuncuları belli bir noktaya çekmeye çalıştıklarına işaret ederek sözlerini sürdüren Gülpınar, "Onlara yardımcı olup, eksik yönlerini söyleyip, o şekilde çalışmalar yapıyoruz. Bunun karşılığını da çok doğru şekilde alıyoruz. Önemli olan bu haftaya kadar getirdiğimiz bu futbolu, skoru son 14 haftada da aynı şekilde götürüp, ligin bizi yönlendireceği yere bakacağız ve buna göre hedefimizi belirleyeceğiz. Oyuncuların kendi potansiyelinin farkına varmalarını sağladık. İyi bir kadroya sahibiz. Doğru bir sistemle, doğru bir saha dizilişiyle birkaç oyuncuyu da mevkisel anlamda Sedat Cengiz gibi, yerlerini değiştirip daha iyi performans göstermelerini sağladık. Biz gelmeden önce pozisyon bulmakta zorlanan takım, çok şükür biz geldikten sonra pozisyona da giriyor, gol de buluyor. Bu bizi mutlu ediyor. En azından futbol adına doğru işler yapıyor. Bizim takımımız adına önemli olan buydu. Biz geldiğimizde kimse bize ilk ikiye oynayalım, şampiyonluğa oynayalım demedi. İlk yarı itibariyle play-off grubuna yaklaşabilirsek çok fazla puan farkı olmazsa, bizim için olur gibi şeyler konuşuldu. Ama bugün takımın geldiği konum, sıralamadaki yeri, puan durumu hakikaten farklı bir duruma getirdi. Şuanda şampiyonluğa kovalayan bir takım durumuna geldi. Bunun da en büyük müsebbibi futbolcu kardeşlerimizdir. Onların iyi niyeti, öz verisidir. Çok sabırlı, çok çalışkan ve yardımlaşmayı seven bir birliktelik sağladılar" diye konuştu.

  "HER TAKIMIN BİR HEDEFİ VAR"

  Karacabey karşısında galip gelerek çıkışlarını devam ettirmek istediklerini vurgulayan Teknik Direktör Gülpınar, "Maddi anlamda sıkıntılarımız var. Devre arasında istediğimiz transferleri yapamadık. Fazla katkı sağlayamadık. Buna rağmen futbolcu kardeşlerim sonuna kadar mücadeleyi bırakmıyorlar. İnşallah sezon sonuna kadar da böyle devam edecek. Direk mi şampiyonluğa oynayacağız, yoksa play-off'a mı dönecek iş, ona göre bakacağız. Tabi burada rakibinde etkisi olacak, sadece bizim kazanmamız yetmiyor, onların da puan kaybetmesi gerekiyor. Önümüzdeki haftalar bizim de rotamızı belirleyecek. Karacabey Belediyespor da bu ligin çok tehlikeli takımlarından bir tanesidir. Nerede, kiminle olursa olsun her maça ortaklar. İyi bir takımları var ve iyi mücadele ediyorlar. En büyük avantajları birkaç yıldır beraber oynayan oyuncu grubuna sahipler. Bu futbolda çok önemlidir. Bir birine tanıyan futbolcuların olması bir takım için büyük bir avantajdır. Oda onlara ekstra bir güven ve avantaj sağlıyor. Bu saatten sonra rakip kim olursa olsun, mutlaka her takımın bir hedefi var. Kimi play-off'u zorluyor, kimi düşmemeye oynuyor. Biz yine içeride oynamanın avantajını kullanacağız. Bu maçtan da 3 puanla ayrılık Eyüpspor'u takibe devam edeceğiz ve onların hata yapmasını bekleyeceğiz. Burada hedefimiz 3 puan alıp, yolumuza devam etmek. İyi bir hocaları var ve Erdoğan hocada bu ligi iyi bilen biri. Geçen yıl Karacabey'i şampiyon yaptı. Takımını çok iyi tanıyan bir hoca, oda bizim için bir dezavantaj. Biz bütün dezavantajları lehimize çevireceğiz. İstek, arzuyu ön plana çıkarıp, kazanma arzusu ile inşallah 3 puanı alırız diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

  Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 17:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29