Gülpınar: Kısıtlı kadroya rağmen iyi bir yerde bitirdik

Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Vanspor, ikinci devre hazırlıklarını Antalya’da sürdürüyor. Pazartesi günü Antalya’da toplanan Vanspor, bir hafta boyunca burada kamp yapacak. Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Vanspor Futbol Kulübü Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, kısıtlı kadroya rağmen, ilk devreyi iyi bir noktada tamamladıklarını söyledi.

Gülpınar: Kısıtlı kadroya rağmen iyi bir yerde bitirdik

    Antalya’da bir hafta kamp yapacaklarını ve bu süreçte 2-3 hazırlık maçı yaparak ikinci devreye hazır hale gelmek istediklerini belirten Vanspor Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, takımlarının ilk devrede tüm sıkıntılara rağmen özverili bir oyun ortaya koyduğunu ifade etti.

  Çalışmaktan keyif aldığı bir oyuncu grubuna sahip olduklarını belirten Gülpınar, bu oyuncuların alacaklarını ödemeden, transfer yapılmasının doğru olmayacağını söyledi. Gülpınar, tüm sıkıntılar giderildikten sonra, en az 7-8 tane oynayabilecek ve takımı ileriye götürebilecek futbolcuya ihtiyaçlarının olduğunu belirtti.

  “ÇALIŞMAKTAN KEYİF ALDIĞIMIZ BİR OYUNCU GRUBU VAR”

  Kamp çalışmaları hakkında bilgi veren Gülpınar, “Pazartesi günü itibariyle Antalya’da toplandık. Salı gününden itibaren antrenmanlarımıza başlayacağız. 7-8 günlük bir kampımız olacak. Daha sonra maç haftasına giriyoruz. Bir haftayı burada iyi geçirip ve 2-3 tane hazırlık maçı oynayıp Çarşamba veya Perşembe günü Van’da toplanıp ikinci yarı için var gücümüzle çalışacağız. Derinlik anlamında, çok derinliği olmayan bir kadromuz vardı. Biz geldiğimizde de fiziksel anlamda da biraz beklediğimizin gerisinde bir takım vardı. Yaptığımız çalışmalarla, oyuncu kardeşlerimizin bize verdiği doğru geri dönüşlerle, bu süreci biraz daha kısalttık. İlk maçtan itibaren her zaman iyi bir mücadele gördük. Oyuncularda bu takımda neler yapabileceklerini çok iyi anladılar. 1-2 maçı haricinde ligin genelinde çok iyi mücadele ettiler. Aldığımız puanlarla ve kazandığımız maçlar da bunu göstermiş oldular. Takımımızın göstermiş olduğu özveriden, istek ve arzudan çok memnunuz. Bu oyuncularımız bu başarıyı çok büyük sıkıntılar içerisinde ortaya koydular. Çok kötü durumlardan geçtik. Maddi ve manevi anlamda çok eksik kaldığımız zamanlar oldu. Oyuncularımız hiçbirini sahaya yansıtmadılar. Mücadele anlamında ne gerekiyorsa onu yaptılar, kazanma anlamında ne gerekiyorsa onu yaptılar. Vanspor’un hak ettiği 2’nci sırayı 37 puanla bitirdiler. Bütün futbolcularımıza teşekkür ediyorum. Böyle bir oyuncu grubuna sahip olduğumuz için kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Çalışmaktan keyif aldığımız bir oyuncu grubu var. Teknik heyet olarak, yönetim olarak ikinci yarıda bu oyuncularımız rahatlatmamız gerekiyor” dedi.

  “DEVRE ARASI TRANSFER YAPMAK ÇOK KOLAY DEĞİL”

  Doğru transferler yapmaya çalıştıklarını belirten Gülpınar, “Maddi, manevi ve yük dağılımı anlamında oyuncuları rahatlatmamız gerekiyor. Onun için çalışmalarımızı yapacağız. Devre arası transfer yapmak çok kolay değil. İyi oyuncusunu kimse bırakmak istemiyor. Oynamayan oyuncu size ne katkı verecek, tartışırsınız. Doğru transferler yapmaya çalışıyoruz. Bize faydası dokunacağını düşündüğümüz, bizi ileriye taşıyacağını düşündüğümüz oyuncuları takıma katmak için elimizden geleni yapacağız. Maddi anlamda yönetiminde buna olur demesi gerekiyor. Her anlamda arayışlarımız sürüyor. Daha önce İlter Ayyıldız, Cem Özdemir, Cihan Halil ve Yiğit İsmail Gökoğlan ile yollarımızı ayırmıştık. Son maçtan sonra Zafer Şensoy ile de yollarımız ayırdık. Aras ve Furkan’ı ise kampa getirmedik. Onlarında maç oynama tecrübesi kazanıp, seneye daha iyi bir şekilde dönmesini düşünüyorum. Bizde şuanda forma şansları çok fazla gözükmüyor. Antrenman futbolcusu olarak da onları kenarda tutamayız. Onların da gelişimi gerekiyor. Onları da düşünmek zorundayız. Bu genç kardeşlerimizin takım bulup, 3. Lig’de en azından oynayabilirlerse sezon başı itibariyle inşallah daha güçlü, daha oynamış ve daha tecrübeli bir şekilde gelmiş olurlar diye düşünüyorum” diye konuştu.

  “EN AZ 7-8 TANE BU TAKIMDA OYNAYABİLECEK VE İLERİYE GÖTÜREBİLECEK FUTBOLCUYA İHTİYACIMIZ VAR”

  Kısıtlı bir kadroya sahip olduklarını belirten Gülpınar, “Federasyon 30 kişiye kadar kadro kurabilirsiniz diyor. Bizim elimizde mevcut 19 kişi var. Bunların 2’si gelirken alt yapıdan getirdiğimiz oyuncular. Şuan için oynayabilecek 13-14 tane oyuncumuz var. Bunun üstüne katabildiğimiz kadar katmak istiyoruz. Sayı ne olur, imkanlar, şartlar nereye gider bilmiyorum. En az 7-8 tane bu takımda oynayabilecek ve ileriye götürebilecek futbolcuya ihtiyacımız var. Kadroyu tamamlamak anlamında değil, yada sayıyı yükseltmek anlamında değil, hakikaten bize katkı sunacak futbolcular katmamız lazım. Çünkü ikinci yarılar her zaman zor olur, daha çekişmeli geçer. 3’nü bir maç çıkarıyoruz. Yol yapıyorsunuz, geri geliyorsunuz ve gerekli jenerasyon yüklemesini maalesef sağlayamıyorsunuz. Rotasyonlu bir kadro kurmamız lazım. Bundan dolayı ilk yarıda bazı maçlarda sıkıntılar çektik. Rotasyon yapamadığımız yerlerde hakikatten sıkıntı yaşadık. Yapacağımız transferlerle oynayan, oynamayan birbirini aratmayacak bir kadro kalitesi kurabilirsek, inşallah ikinci yarı bu anlamda biraz daha rahat olur diye düşünüyoruz. 3 puanlık sistemde liderle aramızdaki 10 puan farkı çok büyük bir fark değil. Sonuçta rakibimizle bir maçımız var. Şampiyon olmak istiyorsanız rakibimizi yenmek zorundasınız. Rakibinde içeride ve deplasmanda zorlu maçları var. Bu ligde her maç, her sonuca ortak, puansal şansımız devam ettiği müddetçe yarışı bırakmayacağız. 10 puanlık fark bizi çok etkilemez” ifadelerini kullandı.

  “VAN ŞEHRİ HAKİKATTEN ÜST LİGLERİ HAK EDİYOR”

  İlk devrede iyi bir puan ortalaması yakaladıklarını söyleyen Gülpınar, “İlk başladığımızda da çok büyük puan farkları vardı. Ama bu arkadaşlarımız o puan farkını kapatıp, bu takımı 2’ci sıraya getirdiler ve 37 puan topladılar. İkinci yarıda 19 tane maçımız var. Ortalamamıza baktığımızda hemen hemen 42-43 puan bu takımın ortalamasıdır. Bu takım bunu ikinci yarıda da yapabilir. Onların üzerine bunu koyduğunuzda 80 puanları görüyorsunuz ki, onlarda şampiyonluk puanları. Bizim almamızdan önce rakibinde kaybetmesi gerekiyor. Kazanabildiğimiz kadar kazanıp, rakibinde kaybetmesini bekleyeceğiz. Bu ligde neyin ne olacağı belli değil. İkinci yarıda maçlar çok farklı olur. Gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Bu arkadaşlarımızın ve bizim gayreti hepsi Van şehri için, Van halkı içindir. Onların desteği ve bize olan güveni olmasa, onların bizden beklentileri olmasa, bizim bunları yapmamızın yada bunun için uğraşmamızın bin anlamı yok. Yönetimin olsun, bizim olsun, oyuncularımızın olsun herkesin çabası Van şehri için. Van şehri hakikatten üst ligleri hak ediyor. Belki bugün taraftarımız yanımızda yok ve maçlara gelemiyorlar ama hakikatten biz onların sevgisini de, desteğini de her zaman yanımızda hissediyoruz. Her maça çıktığımızda onların manevi desteğini arkamızda hissediyoruz. Seyircili oynanacak olan maçların gününü iple çekiyoruz. İnşallah o günlerde gelecek ve o gün kavuştuğumuz zaman da, inşallah bu takımın performansı kat ve kat daha da artacaktır. O itici gücü arkamızda gördüğümüz zaman, isteğimiz, arzumuz ve performansımız en üst seviyede olacaktır. Bizi desteklemeye devam etsinler” dedi.

  “VANSPOR HER ZAMAN BU YARIŞIN İÇİNDE OLACAK”

  Vanspor’da inanılmaz bir fedakarlık öyküsünün var olduğunu söyleyen Gülpınar, “Hakikaten bu oyuncu grubu inanılmaz özveri ile mücadele ediyor. Yönetim olarak başkan hakikatten inanılmaz çaba sarf ediyor. Bir şekilde buluyorlar, buluşturuyorlar. Olmadığı zaman her türlü desteği vermeye çalışıyorlar. Burada inanılmaz bir fedakarlık öyküsü var. Bunu sezon sonu taçlandırdığımızda, çok açık ve net şekilde konuşulur. Taraftarımızın, halkımızın bildiğinden daha çok inanılmaz bir fedakarlık var. Bunun için bizi desteklemeye devam etsinler. Bu yönetim, bu teknik heyet ve bu futbolcu grubu, bu takımı çıkarmak için elinden gelen fazlasını yapıyor. Olur olmaz bilmiyoruz ama, bizler şampiyonluk mücadelesi vereceğiz. Şampiyonluk olmazsa, play-off için vereceğiz. Biz burada olduğumuz sürece, oyuncu grubu burada olduğu sürece inşallah Vanspor her zaman bu yarışın içinde olacak. O heyecanı da inşallah Van şehrinden eksik etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2021, 13:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29