Gündoğmuş: 'İlk Fatih Hz. Muhammed'dir'

Mekke'nin Fethinin 1387. yıl dönümü Van'da da coşkuyla kutlandı. Etkinlik programında konuşan Eğitimci Yazar Yrd.Doç.Dr. Bekir Gündoğmuş, "İlk fetih Mekke'nin Fethi ilk fatih Hazreti Muhammed'dir" dedi.

Gündoğmuş: 'İlk Fatih Hz. Muhammed'dir'

      Bölge: Necat Teyfun
   Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Van Şubesi organizasyonunda gerçekleşen Mekke'nin Fethi programında, ülkenin 81 ilinde aynı anda etkinliklerin olduğu belirtildi.
    AGD Van Şubesi öncülüğünde yapılan ve Kur-an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, şiirler, ilahiler ve ezgiler okundu.
Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Yazar Yrd.Doç.Dr. Bekir Gündoğmuş ise, "Bugün hep beraber ümmetin emaneti olan iki şehrimizle alakalı bir fetih kutlamasını idrak ediyoruz. İlk fetih Mekke'nin Fethi ilk fatih Hazreti Muhammed'dir. Hem Mekke'nin fethini hem de Kudüs'ün fethini hep beraberce idrak ediyoruz. Bugün Hazreti Muhammed'in miracın beşiği olan fethi kutluyoruz. Hazreti Ömer'in emaneti, Selahaddin Eyyubi'nin emanetini, Abdülhamid Han'ın emaneti, rahmetli Erbakan hocamızın emanetini, Mekke'nin ve Kudüs'ün fethini kutluyoruz" dedi.
    AGD Şube  Başkanı Yusuf Aydın ise söz konusu etkinliklerin ülkemizin her şehrinde yapıldığını belirterek, "Van'ımızda ise; Bahçesaray, Erciş ve Gevaş ilçelerimizle birlikte 4 farklı noktada Kudüs'ün fethi ve Mekke'nin fethiyle yanan insanlarımız Allah'a hamdolsun salonları hınca hınç doldurdular. Şükürler olsun gazamız mübarek olsun. Bugün burada ikinci olarak ortaya koyduğumuz bu etkinliğimiz, çalışmamız 40 yıldan fazladır yaptığımız Dünya'nın en önemli, en kıymetli olaylarından bir tanesi olan Mekke'nin fethini kutlamak, konuşmak, anlamak noktasında toplanmış bulunuyoruz. Mekke'nin fethi çok önemli. Bu Mekke'nin fethini gerçekleştiren ordunun bizatihi komutanı Efendimizdir. O açıdan Mekke'nin fethi bizim için çok önemli" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2018, 15:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER