Gündüz'ün darbe türküsüne destek…

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında "Vanlıyam Şanlıyam Darbeye Karşıyam" türküsünü besteleyen Vanlı Sanatçı Ali Gündüz'ü milli bir değer olarak gördüklerini bu darbe Türküsünün gelecek nesillere ışık tutması için bir çalışma başlatacaklarını söyledi.

Gündüz'ün darbe türküsüne destek…

    Van evleri gibi unutulmaya yüz tutmuş  kültürel mirasları yeni yapımlarıyla ayakta tutan Tuşba Belediyesi yaptığı birbirinden anlamlı etkinlikleriye adında söz ettiriyor.  Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe de Van'ın milli ve manevi  değerlerini sürekli ön plana çıkarak gelecek nesillere aktarılmasına katkı sunuyor.
    15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında uyarladığı ''Vanlıyam Şanlıyam Darbeye Karşıyam''Türküsünü meydanlarda seslendiren Ulusal Sanatçı Ali Gündüz, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe'yi ziyaret etti.
    Başkan Özgökçe "Van'ımızın ender Sanatçılarından biri olan Ali Gündüz'ün bu eseri bizim milli bir değerimiz haline geldi. 15 Temmuz Fetö'nün hain darbe teşebbüsü sonrasında büyük bir cesaretle bu Türküyü meydanlarda başı dik, alnı açık bir şekilde seslendirmiştir. Ben de Tuşba Belediye Başkanı olarak bu eseri gelecek nesillere ışık tutması için elimden geleni yapacağım" diye konuştu.
Vanlı Sanatçı Ali Gündüz ise ''Sahip çıkılmayan bir memleket batmaya haktır sözüyle hareket ederek  her zaman bayrağımızın ve Devletimizin yanındayız. O gece Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla meydanlara indik. Sabahlara kadar sürekli göz yaşlarımı tutamadım. Böylesi alçak ve kalleşçe bir saldırıyı kabullenemiyordum. Reise olan sevgim ve vatan aşkıyla Vanlıyam Şanlıyam Darbeye Karşıyam türküsünü uyarlayarak 21 gün boyunca meydanlarda bu eseri seslendirdim" dedi.
    Gündüz, söz konusu eserinin Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe tarafından gelecek nesillere aktarılması için çalışma başlatıldığını ifade ederek, yeni çıkardığı Sevdakaram albümünü de Başkan Özgökçe'ye hediye ettiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2017, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER