Günini: Çanakkale Zaferi çok anlamlıdır

Ak Parti Tuşba İlçe Başkanı Muğdat Günini, Çanakkale Zaferi’nin büyük anlam ifade ettiğini belirterek, o günkü şartlarda her ferdin tek yürek vatan için mücadele ettiğini belirtti.

Günini: Çanakkale Zaferi çok anlamlıdır

   18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Ak Parti’li Günini, “Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümünü kutlarken, bu zaferin bugünün Türkiye'sine ve dünyasına verdiği mesajları doğru anlamak ve anlatmanın en önemli sorumluluk olduğunu belirtti. "Çanakkale, milletimizin ortak inancının zaferidir" dedi.

   Başkan Günini, mesajında, “Aziz Türk Milletinin destanı olan Çanakkale Destanı, Milli Şairimiz M.Akif Ersoy’un dizelerinde “ Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? Gömelim gel seni tarihe desem,sığmazsın” tanımlamasındaki kadar tarihe sığmayacak kadar büyük bir o kadar da anlamlı bir zaferdir ve bağımsızlık mücadelesi veren bütün milletler için bir semboldür. Çanakkale’de insanlık vatan, millet ve bayrak sevgisinin karşısında hiçbir silahın galip gelemeyeceğine şahit olmuştur. O gün her ırktan millet bir oldu. İnşallah bugün de o Çanakkale ruhunun yeniden inşasının arifesindedir. Bugün eğer bizler dünya sahnesinde kimliğimizi yeniden kazanmış isek, bu Çanakkale ruhunu yeniden canlandırmış olmamız sebebiyledir. Şanlı tarihimizin her döneminde, huzur ve güvenliğimiz için canlarını seve seve vermekten çekinmeyen Aziz Şehitlerimizi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir kez daha  rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2018, 07:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER